Frank forførte Eriksen, men stjernen drog videre til United og drømmenes teater

På lørdag skal slaget stå mellem Christian Eriksens Manchester United og Thomas Franks Brentford.

Christian Eriksen spillede under Thomas Frank i seks måneder. (Foto: David Klein)

Da Christian Eriksen 26. februar løb på banen for Brentford FC i en Premier League-kamp mod Newcastle, var der sikkert mange, hvis hår rejste sig bare en tand fra armene.

Otte måneder forinden var manden faldet død om i Parken, og siden da har der været skrevet og fortalt mangt og meget om både det mareridt, det var, men også den drøm, det heldigvis siden skulle vise sig at blive.

For Eriksen kom tilbage, og naturligvis opstod spørgsmålene hurtigt omkring, hvor han så skulle gøre comeback.

Valget faldt på Brentford FC. En Premier League-oprykkerklub i vanskeligheder, som dog var i besiddelse af to væsentlige kvaliteter. Den var London-baseret, mens både trænerposten og truplisten var præget af dansk islæt. Det passede perfekt til Eriksen.

- Vi hjalp ham, og han hjalp os, siger Thomas Frank, træner i Brentford.

Og den danske 10’er præsterede upåklageligt i sit halve år hos Brentford, der gik fra seks sejre i 28 kampe uden Eriksen til syv sejre i 10 kampe med ham på holdet.

Men man vågner fra alle drømme, og også Brentford har måttet sande, at Christian Eriksen i startopstillingen på sigt ikke ville være realistisk. Der er nemlig større fisk i den engelske sø, og da Manchester United ringede, tog Eriksen telefonen.

Lørdag klokken 18.30 tørner Eriksens nye og gamle klub sammen, og danskerens tidligere træner i Brentford, Thomas Frank, ser frem til gensynet.

- Jeg håber, at han får en super velkomst af vores fans. Det fortjener han. Og så glæder jeg mig til at snakke med ham, når vi forhåbentlig har slået Manchester United, siger Thomas Frank.

Christian Eriksen skiftede efter sommeren Brentford ud med Manchester United (Foto: PETER POWELL)

Brentford gjorde alt for at beholde Eriksen

Thomas Frank skal dog ikke have skudt i skoene, at han er typen, der bærer nag. Tværtimod var han inderst inde godt klar over, at Eriksen spillede på lånt tid i London.

- Jeg har det slet ikke skidt med, at han ikke valgte os. Det er en del af den her verden, og jeg ved, at han har store følelser for Brentford og havde en super tid her.

- Men Christian er en spiller, der hører til i de største klubber i verden, siger Frank.

Efter en enkelt indskiftning gik Christian Eriksen direkte ind i startopstillingen hos Brentford, selvom han ikke havde spillet fodbold de foregående otte måneder. Og Thomas Frank kunne lide, hvad han så.

- Christian bragte en uovertruffen coolness på bolden. Og i offensiven leverede han indlæg på det højeste internationale niveau, ligesom han gjorde med sine dødbolde.

Og selvom den danske træner har accepteret at have mistet sin stjernespiller, er han ikke bleg for at indrømme, at han gerne havde set ham blive.

- Det er sjovere at have ham på sit eget hold, ikke?

- Jeg, klubben og alle involverede var super interesserede i at beholde Christian. Vi gjorde alt, hvad vi kunne for at forføre ham. Og jeg ved, han var rigtig, rigtig interesseret. Jeg tror, det afgørende var, om den store klub kom, og om det passede.

Mikkel Damsgaard er nyeste mand i danskerkolonien i Brentford. (Foto: Lasse Lagoni)

Mesteren er væk, lærlingen er ankommet

Den store klub kom som bekendt, og Christian Eriksen har allerede betrådt græsset på Old Trafford, drømmenes teater, i den røde Manchester United-trøje. De lykkelige Brentford-dage er passeret.

Men hvad gør man så, når man mister en dansk kreatør på midtbanen? Man køber en ny.

Få dage efter, at Thomas Frank blev adspurgt om Eriksen på et pressemøde, blev det officielt, at den danske EM-darling, Mikkel Damsgaard, er ny mand i Brentford-truppen.

En spiller, der kan minde om Eriksen både i spillestil og statur, men til gengæld er otte år yngre.

Damsgaard kommer fra et skadesplaget ophold i italienske Sampdoria, men de kvaliteter, han viste under EM 2020, kan forhåbentlig komme til syne igen i England.

- Mikkel er efter min mening endnu et klassisk Brentford-indkøb. Han er en ung spiller med et stort potentiale, der kan udvikles yderligere, sagde Thomas Frank til klubbens hjemmeside efter offentliggørelsen.

- Han er i stand til at skabe og score mål, og han har evnen til at løbe med bolden forbi spillere. Det er et fantastisk våben at have i truppen.

Stortalentet selv kalder skiftet for det "perfekte match" og fortæller til klubbens YouTube-kanal, at samtaler med Thomas Frank om klubbens spillestil, og om hvordan den adskiller sig fra den italienske ditto, overbeviste ham om, at det er det helt rigtige skifte.

Kampen mellem Brentford FC og Manchester United spilles i dag klokken 18.30 på Brentford Community Stadium, og den kan ses på Tv3+.