Grotesk situation tvinger Klopp til at starte Liverpools ungdomshold: Taber 5-0 til Aston Villa

Den tyske succestræner stod tirsdag aften i en svær situation, da hans hold skulle være to steder på en gang.

Liverpool fik en omgang tæsk af Aston Villa i Liga Cuppen. (Foto: Neil hall © Scanpix)

Jürgen Klopp har aldrig været en træner, hvor der har været den store tvivl om, hvad han mente. Følelserne og holdninger er altid blevet kastet til højre og venstre.

Derfor var det nok ikke sjovt at være på tyskerens hotelværelse i Doha i Qatar her til aften, hvor han fulgte sit hold Liverpool spille Liga Cup mod Aston Villa.

En meget uvant situation gør nemlig, at mens Jürgen Klopp og resten af Liverpool-stjernerne er i Doha for at spille VM for klubhold, så skulle holdet også spille i England.

- Nu er vi her, og så fokuserer vi på det, men hvis jeg på forhånd var blevet spurgt, om klub-VM skulle ligge midt i sæsonen, så ville jeg have sagt nej, sagde Klopp på dagens pressemøde ifølge AFP.

Så tirsdag aften troppede Liverpool op på Villa Park i Birmingham uden Jürgen Klopp selv, uden Mohamed Salah, uden Virgil van Dijk og alle de andre stjerner. I stedet stillede de op med et hold med en gennemsnitsalder på omkring 19,5 år.

Jürgen Klopp svarer på spørgsmål dagen før semifinalen ved klub-VM. (Foto: Giuseppe Cacace © Scanpix)

Og det endte med den ventede lussing. Allerede ved pausen var Liverpool bagud 4-0, og da kampen blev fløjtet af, stod der 5-0 på måltavlen.

- Kan klub-VM blive en større turnering i fremtiden? Jeg ved det ikke. Vi skal være sikre på, at vi har stærke turneringer, men de skal ikke afvikles på samme tid. Alle skal tænke sig om først. Man kan ikke bare tilføje endnu en turnering, der ikke fungerer, lød det fra Klopp.

Tyskeren havde allerede bebudet, at han skulle følge kampen intenst fra sit hotelværelse i Doha, men naboerne på værelserne ved siden af har nok hørt et par tyske gloser, der ikke tåler en oversættelse, i løbet af kampen.

Det første mål kom på et frispark, hvor Conor Hourihane efter 15 minutter lidt heldigt listede bolden mellem alt og alle, og det andet faldt efter 17 minutter, da Liverpool-forsvarer Morgan Boyes ramte et indlæg fra Ahmed Elmohamady så skævt, at det strøg i en høj bue over keeper Caoimhin Kelleher.

  • De unge spillere takker de fremmødte fans til opgøret. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)
  • Aston Villas Wesley jubler over det femte og sidste mål i kampen. (Foto: Neil hall © Scanpix)
  • På trods af nederlaget fik nogle af spillerne sig nok en oplevelse for livet. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)
1 / 3

Trods det fortsatte de purunge gæster den offensive stil med 16-årige Harvey Elliott som drivkraft og pressede spillet frem, men efter 37 minutter var marginaler og rutine igen imod Liverpool.

Jonathan Kodjia kom afsted på en friløber efter naivt pres af Sepp van den Berg og var usvigelig sikker.

I overtiden af første halvleg satte Kodjia indersiden på et nyt indlæg fra højreback Elmohamady til 4-0.

I anden halvleg sad Aston Villa på chancerne, og Wesley lukkede til 5-0 i overtiden.

Liverpool spiller semifinale ved klub-VM, med alle deres stjerner, onsdag aften klokken 18.30 dansk tid. De møder mexicanske Monterrey.