Historisk Premier League: Leicester overgår Tottenham

Leicester har en rekord, som Tottenham i aften går til angreb på.

Nacer Chadli forsøger at score på Kasper Schmeichel. (Foto: Andrew Couldridge © Scanpix)

Du tænker sikkert, du ikke gider læse en artikel om statistik, fordi det ofte kan være en lidt tør og kedelig beskæftigelse.

Men hvis det er tilfældet, vil vi alligevel gerne have dig til at genoverveje din beslutning.

Denne artikel giver dig nemlig statistikker på en Premier League-sæson, som har budt på store danske succeser og en masse bemærkelsesværdige overraskelser.

Fantastiske Leicester

86 er antallet af dage, som Leicester har været øverst placeret i indeværende Premier League-sæson.

Til sammenligning har Tottenham, siden de blev grundlag i 1882 som Hotspur F.C, kun toppet den bedste engelske række i 33 dage.

Kan ændre sig i aften

Men efter Leicester i går aftes på hjemmebane spillede uafgjort mod West Bromwich kan tallene ændre sig, når West Ham i aften tager imod Christian Eriksen og Mauricio Pochettino.

I øjeblikket ligger Tottenham nummer to i Premier League med tre point op til førerholdet Leicester.

Dog har Tottenham en bedre målscore end "rævene", hvilket betyder, at Tottenham i morgen kan vågne op til en førsteplads i Premier League og en udbygning af deres dage på toppen i den bedste engelske række, hvis de tager tre point med hjem fra Boleyn Ground.

Sensationel Premier League-sæson

Ligegyldigt om Leicester, Tottenham eller et helt tredje hold vinder titlen i år, vil man altid huske tilbage på Premier League-sæsonen 2015/16 som en sensationel sæson.

Det har Leicester allerede sørget for med deres 86 dage på toppen, som har vakt stor opsigt i fodboldverdenen, fordi de i dag for præcis et år siden lå sidst placeret i Premier League med 18 point i 26 kampe.

Bunden af Premier League den 2. marts 2015. Hentet på www.premierleague.com

Ligeledes vil det også være en stor overraskelse, hvis Tottenham løber med titlen, da de kun har vundet det engelske mesterskab to gange i 1950/51 og i 1960/61.

Schmeichel vs Eriksen

Christian Eriksen (tv) og Kasper Schmeichel iført landsholdets træningsdragt. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Mens de i England jubler over en anderledes Premier League-sæson, jubler vi herhjemme over, at det har været med to danske stjerner i hovedrollerne.

Både Christian Eriksen og Kasper Schmeichel har spillet fantastisk i indeværende sæson.

Hele seks gange har den danske kreatør været med på ugens hold i Premier League, og Schmeichel har fået den fornemme ære at stå i buret to gange.

Senest var Christian Eriksen blandt andet med på ugens hold. Billedet er hentet på www.premierleague.com.

Det har senest fået Brian Laudrup til at udtale, at Eriksen passer perfekt til Barcelona.

- Som 24-årig har han en storslået karriere foran sig, og han kunne godt være et emne for en klub som Barcelona. Han er en type spiller, der ville være ideel for dem, sagde Brian Laudrup for to dage siden til London Evening Standard.

Om Eriksen kan sparke sig endnu tættere på Barcelona og en Premier League-titel finder vi ud af i aften, når Tottenham spiller imod West Ham klokken 20:45.

Kampen vises på 6'eren.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve