'Jeg sværger, at jeg slår den ihjel': Premier League-stjerne indrømmer dyremishandling

West Hams Kurt Zouma har erklæret sig skyldig i dyremishandling mod familiens kat.

Der afsiges dom i sagen om dyremishandling den 1. juni. (Foto: Matthew Childs © Ritzau Scanpix)

Selvom det er gået meget godt på banen for den engelske fodboldklub West Ham, har foråret udenfor grønsværen været lidt af en katastrofe for forsvarsspilleren Kurt Zouma.

I februar florerede der en video på sociale medier, hvor den 27-årige franskmand mishandlede sin kat.

I dag har Zouma sammen med sin lillebror, Yoan, erkendt sig skyldig i anklager om brud på britisk dyrevelfærd på et retsmøde ved Thames Magistrates’ Court i det østlige London.

Det gik imidlertid langtfra stille for sig, da West Ham-spilleren ankom. Se det i videoen her:

Videoen med dyremishandling blev sendt fra Premier League-stjernens bror til en kvinde, inden de to skulle på date. Da hun modtog optagelserne af spark og slag mod familiens ene kat, takkede hun nej til daten, fortalte anklager Hazel Stevens ifølge BBC ved retsmødet.

- Man kunne høre Kurt Zouma sige ’jeg sværger på, at jeg slår den ihjel’.

- Siden disse optagelser blev gjort offentligt tilgængelige, har der været en bølge af mennesker, der slår katte og har delt dem på forskellige sociale medier, siger anklager Hazel Stevens.

Brødreparret ejer ikke længere katten, der i videoen blev mishandlet, fordi den angiveligt havde ødelagt møbler i hjemmet, fremgik det af dagens retsmøde.

  • Efter videoens rundgang på sociale medier har engelske fodboldfans medbragt oppustelige katte på stadion. (Foto: Holly Allison/TPI/Shutterstock © Copyright (c) 2022 Shutterstock. No use without permission.)
  • Det har skulle fungere som en provokation mod Kurt Zouma. (Foto: Peter Byrne © PA Wire/PA Images)
  • I Liverpool skrev tilskuerne 'spark mig' på en oppustelig kat. (Foto: Peter Byrne © PA Wire/PA Images)
1 / 3

En dyr video

I videoen ses det, hvordan Kurt Zouma bruger katten som fodbold og udfører noget nær et målmandsudspark. Udover et slag i hovedet kaster han også fodtøj efter katten.

De voldsomme scener har præget fodbold-England siden.

Premier League-sæsonen sluttede i søndags, og i hele foråret har Kurt Zouma måttet lægge ører til katte-tilråb fra tilskuere. I mange weekender har fans også medbragt oppustelige katte på stadion som en provokation mod den 27-årige fodboldspiller.

RSPCA, der er den førende britiske dyreværnsorganisation, overtog kort efter hændelsen varetægten af familiens to katte.

Zoumas engelske klub, West Ham, lod franskmanden spille videre, men straffede ham med to ugers løn i bøde. Det kostede ham mere end to millioner kroner.

De penge blev doneret til i alt ni forskellige dyrevelfærdsorganisationer. Herunder Kattenes Beskyttelse i England.

Yoan Zouma (t.h.) har erkendt sig skyldig i at have optaget videoen. (Foto: Carlos Jasso © Ritzau Scanpix)

West Ham bakkede også hurtigt op om, at en undersøgelse blev igangsat, og skrev i en pressemeddelelse, at der var fuld støtte til RSPCA og samarbejdet med dyreværnsorganisationen.

- Det er vores forståelse, at Kurts katte er blevet undersøgt af en dyrlæge, at de har det godt og har ikke lidt nogen fysisk skade, står der i pressemeddelelsen.

Det verdensomspændende sportsbrand Adidas ophævede efter videoen samarbejdet med den franske fodboldspiller. Siden har han spillet i orange fodboldstøvler fra mærket Nike.

Brødreparret er efter kaution blevet frisluppet, og der er domsafsigelse i sagen 1. juni.