Konkurrents nederlag sender det engelske mesterskab til Manchester City

Fodboldklubben Manchester City er lørdag blevet engelsk mester uden at have været i kamp.

Tidligere på ugen kunne spillerne fra Manchester City juble over en plads i Champions League-finalen. Nu kan de også juble over det engelske mesterskab. (Foto: © JON SUPER, Associated Press)

For femte gang på seks sæsoner kan fodboldspillerne fra Manchester City kaste armene i vejret og juble over, at de har vundet det engelske mesterskab.

Arsenal, der i denne sæson har været klubbens største konkurrent til at vinde ligaen, har nemlig forspildt sin chance for at holde liv i det spinkle håb om at ende øverst i tabellen.

Lørdag aften tabte Arsenal 0-1 mod oprykkerklubben Nottingham Forest, og dermed kan de ikke længere nå at hente Manchester City.

Efter lørdagens resultat har London-klubben Arsenal fortsat fire point op til spillerne fra Manchester, men da førstnævnte kun har én kamp tilbage, kan de ikke længere nå at hente de efterhånden mangedobbelte Premier League-mestre.

Ud over at være den femte liga-titel på seks år, er mesterskabet også det tredje på stribe for Manchester City.

En imponerende bedrift, og klubbens tyske anfører Ilkay Gündogan har da også svært ved at få armene ned.

- At have vundet dette trofæ tre gange i træk og fem gange på seks år er utroligt. Vores kvalitet og konsistens opsummerer, hvad Manchester City står for og sikrer, at klubben vil fortsætte med at stræbe efter succes fremover, siger anføreren til Manchester Citys egen hjemmeside.

Den tyske anfører har været i klubben siden 2016, og han har derfor været med til at vinde samtlige af klubbens seneste seks mesterskaber.

Succesen er de dog langt fra kommet sovende til, fortæller han.

- Premier League er uden tvivl den mest krævende og konkurrencedygtige liga i verden, så det fortæller alt om, hvilken præstation det er.

- Dette hold er så talentfuldt og så specielt, og at have været kaptajn i denne sæson har været et enormt privilegium, siger Ilkay Gündogan.

Ilkay Gündogan har løftet masser af trofæer i sin tid i Manchester City. Nu kan han snart løfte endnu et. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)
Ilkay Gündogan har løftet masser af trofæer i sin tid i Manchester City. Nu kan han snart løfte endnu et. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)

Mulighed for at vinde 'The treble'

Premier Leauge-titlen er dog langt fra den eneste, 32-årige Ilkay Gündogan har mulighed for at løfte i år.

Manchester City har nemlig booket billet til den engelske FA Cup-finale, hvor de skal møde rivalerne fra Manchester United.

Og skulle det ikke være nok, står den engelske klub også for anden gang i finalen af fodboldens fineste klubturnering, Champions League.

Dermed står Manchester City med en gylden mulighed for at vinde hele tre trofæer, også kaldet 'The Treble', i denne sæson.

Champions League-finalen mellem Inter og Manchester City spilles i Istanbul d. 10. juni. Inden da skal den engelske klub dog lige i aktion igen i den hjemlige liga. Søndag møder de nemlig Chelsea på hjemmebane.