LISTE Danske forsvarsspillere i Premier League: Zanka i selskab med Agger og Krøldrup

Mathias Zanka Jørgensen bliver den 18. danske forsvarsspiller i Premier League efter sit skifte til Huddersfield.

Mathias Zanka Jørgensen er i dag skiftet til Premier League-oprykkerne Huddersfield Town på en tre-årig aftale.

Den danske midtstopper bliver dermed den tredje dansker i klubben, der også har den unge midtbanespiller Philip Billing og målmand Jonas Lössl i truppen.

Men ser man udelukkende på forsvarsspillere, er der faktisk ikke alt for mange danskere, der har huseret i Premier League. Og kun meget få med succes.

I alt har 17 danske forsvarsspillere fået spilletid i Premier League. Kun to har spillet mere end 100 kampe, og samlet er det blot blevet til 30 rød-hvide forsvarsmål.

Vores liste starter bagfra og går fra den spiller, der har spillet færrest kampe, til den spiller, der har spillet flest:

Andreas Christensen 1 kamp, 12 minutter

Unge Andreas Christensen blev hentet til Chelsea i 2012, hvor han i flere år spillede på klubbens forskellige ungdomshold.

Andreas Christensen har spillet 12 minutter i Premier League. (Foto: © DAVID GRAY, Scanpix)

Det er dog blevet til et enkelt indhop for førsteholdet. Det fik han i den sidste kamp i sæsonen 2014/15, da Chelsea allerede havde sikret sig mesterskabet med Mourinho ved roret.

Her fik Andreas Christensen 12 minutter mod Sunderland. De sidste to sæsoner har han været lejet ud til tyske Borussia Mönchengladbach, men er nu tilbage i London-klubben.

Mikkel Bischoff – Manchester City - 1 kamp, 60 minutter

Bischoff spillede to sæsoner i Manchester City – i den ene lå holdet i The Championship, og i den anden lå holdet i Premier League.

Den danske midtstopper fik klart flest kampe i den næstbedste række, hvor det blev til 18 styks, mens det kun blev til 60 minutter i Premier League for City i en 2-2-kamp mod Blackburn.

Per Krøldrup – Everton - 1 kamp, 90 minutter

Et af Evertons største køb i sommeren 2005 var danske Per Krøldrup, som blev hentet i italienske Udinese for omkring 50 millioner kroner.

Krøldrup blev dog aldrig nogen succes på Goodison Park – tværtimod – og han fik blot en enkelt kamp for Everton i Premier League. Symptomatisk for danskeren ophold endte kampen 4-0 til et middelmådigt Aston Villa-mandskab.

Krøldrup er siden blevet kåret af The Times Online som det største flop i Premier Leagues historie.

Jes Høgh – Chelsea - 9 kampe

Jes Høgh kom til Chelsea efter et ophold på flere år i tyske Fenerbahce. Høgh spillede kun en enkelt sæson i Chelsea, inden han stoppede karrieren.

Han nåede ni kampe i Premier League, men spillede paradoksalt nok mere i Champions League den sæson, hvor det blev til ti kampe og et enkelt mål.

Torben Pichniek – Liverpool – 16 kampe

Efter EM-triumfen i ’92 blev Torben Pichniek hentet til en af Europas største klubber, ligesom mange af de andre danske EM-helte.

Pichniek endte i Liverpool, hvor han aldrig fik succes. Hans ophold var plaget af skader, og han nåede kun 16 kampe i Premier League.

Thomas Helveg – Norwich – 20 kampe

Thomas Helveg var et stort navn i italiensk fodbold med flotte ophold i Udinese, AC Milan og Inter.

Thomas Helveg stod over for nogle af europæisk fodbolds største navne i sin tid i Italien. Som her, hvor han i 2003 tackler Francesco Totti. (Foto: © GIAMPIERO SPOSITO, Scanpix)

I 2004 forlod han dog de trygge rammer i Støvlelandet til fordel for et ophold i engelske Norwich. Her spillede Helveg 20 kampe.

Brian Priske – Portsmouth – 30 kampe

Brian Priske spillede en enkelt sæson på den engelske sydkyst i Portsmouth. Priske blev flittigt brugt og spillede 30 kampe.

Jores Okore – Aston Villa – 38 kampe - 1 mål

Okore blev hentet til Aston Villa som et lovende talent, men forlod klubben uden at have forløst sit potentiale.

Tre år var Okore i Villa. Opholdet blev ødelagt af flere alvorlige skader, men han nåede dog at spille 38 kampe og lave et enkelt mål.

Thomas Gaardsøe – Ipswich Town, West Bromwich Albion – 40 kampe – 1 mål

Gaarsøe havde sine vel nok bedste år, da han var i engelsk fodbold. I første omgang var han i Ipswich, hvor det blev til fire kampe i Premier League og et enkelt mål. Et par år senere vendte han tilbage til engelsk fodbold og West Bromwich, hvor han fik 36 kampe i Premier League.

Lars Jacobsen i aktion for West Ham i en duel mod Manchester Citys David Silva. (Foto: © Nigel Roddis, Scanpix)

Lars Jacobsen – Everton, Blackburn Rovers, West Ham United – 42 kampe

Hele tre forskellige klubber nåede Lars Jacobsen at spille for i England. Samlet blev det dog kun til 42 kampe.

Niclas Jensen – Manchester City, Fulham - 49 kampe - 1 mål

Niclas Jensen var i mange år den bedste danske venstre back. I to omgange spillede han i Premier League; For Manchester City og Fulham. I alt spillede han 49 kampe og lavede 1 mål.

Jakob Kjeldbjerg – Chelsea – 52 kampe - 2 mål

I nyere tid bedst kendt som vært for Onside og i rigtig mange år programmet Robinson. Jakob Kjeldbjerg havde dog en rigtig fin fodboldkarriere, inden han gik til TV.

Blandet andet med et par gode sæsoner i London-klubben Chelsea, hvor det blev til 52 kampe og to mål

Martin Albrechtsen – West Bromwich Albion – 55 kampe – 1 mål

West Bromwich Albion hentede Albrechtsen i FC København, da han stadig blev regnet som en af Danmarks største forsvarsstalenter.

Og Albrechtsen havde da også en god periode i Birmingham-klubben, hvor han både nåede at optræde i The Championship og Premier League. I sidstnævnte række scorede han en enkelt gang i 55 optrædener.

Martin Laursen – Aston Villa – 84 kampe – 8 mål

Martin Laursen tog allerede i en tidlig alder til italiensk fodbold, hvor han spillede i flere rigtig fine klubber som Verona, Parma og ikke mindst AC Milan.

Martin Laursen scorer mod Tottenham i 2008. (Foto: © DARREN STAPLES, Scanpix)

I 2004 sluttede det italienske eventyr, da han skiftede til engelsk fodbold og Aston Villa. Her havde Laursen fin succes og scorede flotte 8 mål i 84 Premier League-kampe for Villa.

Marc Rieper – West Ham United – 90 kampe – 5 mål

Marc Rieper forlod dansk fodbold i 1994, da han skiftede fra Brøndby til West Ham. På Upton Park var Rieper længe en af de første mænd på holdkortet og han fik i alt spillet 90 kampe i Premier League og scoret 5 mål.

Jacob Laursen – Derby County, Leicester City - 146 kampe - 3 mål

Den næstbedste danske forsvarsspiller, når man tæller antal kampe, er Jacob Laursen. Han spillede fem sæsoner i Derby og en enkelt i Leicester. I alt spillede han 146 kampe og lavede 3 mål.

Daniel Agger - Liverpool – 175 kampe i PL – 9 mål

Daniel Agger spillede otte og et halvt år i Liverpool, hvor han nåede at få heltestatus for sin dedikation til klubben.

Daniel Agger og Javier Mascherano fejrer en scoring mod rivalerne Everton i 2009. (Foto: © Phil noble, Scanpix)

Aggers ophold var dog plaget af flere skader, og uden dem havde han helt sikkert spillet mere end de 175 Premier League-kampe, som det blev til. Danskeren scorede ni mål.