Liverpool må udbygge legendariske Anfield

Liverpool fik tirsdag tilladelse til at udbygge Anfield med 8.500 pladser.

Liverpool-tilhængerne markerer det 25. år efter katastrofen på Hillsborough på Anfield. Inden begyndelsen på 2016/2017-sæsonen er der med al sandsynlighed plads til flere tilskuere på stadion. (Foto: Paul Ellis © Scanpix)

Fans af de 18-foldige engelske mestre fra Liverpool kan se frem til et større stadion, når klubben spiller sine hjemmekampe.

Onsdag gav bystyret i Liverpool nemlig tilladelse til at klubben kan udbygge det legendariske stadion, Anfield, med 8.500 pladser, så kapaciteten når op på 54.000.

Anfield blev opført helt tilbage i 1884, og Liverpool håber på at være færdig med udvidelsen af stadion inden 2016/2017-sæsonen.

Håber på endnu en udvidelse

Udvidelsen af Anfield handler i første omgang om stadions hovedtribunen, men klubben håber også på senere at kunne udvide endetribunen Anfield Road med 4.800 pladser. Hvornår det sker, er dog uvist.

Hvis begge udvidelser bliver gennemført kommer Anfield til at kunne huse knap 59.000 mennesker, og dermed vil Liverpool nærme sig et par af klubbens rivaler, når det kommer til stadionkapacitet.

Manchester United har således plads til godt 75.500 mennesker på Old Trafford, mens Arsenals Emirates Stadium kan huse godt 60.000.

Nye ejere med respekt for historien

For fans af Liverpool er stadionudvidelsen nok en lettelse. Klubbens tidligere ejere, amerikanerne Tom Hicks og George Gillett, ville nemlig skrotte Anfield og i stedet bygge et helt nyt stadion til klubben. Men de planer blev altså aldrig realiseret. 

Liverpools nuværende ejere er også amerikanere, men Fenway Sports Group som købte klubben i 2010, har tilsyneladende mere respekt for historie og traditioner, idet man fra begyndelsen har talt for at bevare og udbygge Anfield.

Som led i den planlagte udvidelse af hovedtribunen vil et mindesmærke for ofrene for Hillsborough-katastrofen fra 1989 blive flyttet en smule for at blive en del af en ny mindehave. 

Anfield blev opført i 1884 og havde Everton som lejere indtil 1892, hvor Liverpool overtog. Tilskuerrekorden er fra 1952 - dengang man havde ståpladser - og lyder på 61.905. I dag er kapaciteten på 45.276.

Facebook
Twitter