Liverpool sender Sahin til Dortmund

Den tyrkiske midtbanespiller Nuri Sahin forlader Liverpool med øjeblikkelig virkning og vender hjem til barndomsklubben Borussia Dortmund.

Nuri Sahin blev kåret som årets spiller i Bundesligaen for halvandet år siden. Nu er han tilbage for Dortmund. (Foto: Daniel Naupold © Scanpix)

Borussia Dortmund henter Nuri Sahin, der er ejet af Real Madrid og senest var udlejet til Liverpool.

Dermed slutter halvandet års frustrerende Europa-rejse for den teknisk stærke midtbanedirigent, der hverken i Real Madrid eller i Liverpool fik den håbede succes.

I Liverpool er det blot blevet til syv ligakampe og 12 kampe i alt. Og kritikere af manager Brendan Rodgers mener, at han hverken har givet Sahin nok spilletid eller brugt ham korrekt.

Og lidt underligt er det da, at Dortmund sagtens kan bruge midtbanespilleren, mens Liverpool, der er nummer otte i Premier League, ikke har fundet plads til ham.

Nuri is back

Nuri Sahin blev præsenteret fredag aften på en pressekonference i Dortmund, som Dortmunds forretningsfører Hans-Joachim Watzke indledte med ordene: "Nuri is back".

I den tyske mesterklub ved Sahin, hvad han går ind til. Han har spillet 152 kampe for klubben, siden han som blot 16-årig debuterede i Bundesligaen som den yngste spiller nogensinde.

Sin bedste sæson spillede den nu 24-årige Sahin i 2010/11, da han var den store styrmand på det hold, der vandt det tyske mesterskab.

Det indbragte ham en kåring som sæsonens bedste spiller i Bundesligaen af det tyske fodboldmagasin Kicker og en kontrakt med den spanske storklub Real Madrid.

Her blev han dog aldrig stamspiller og nåede blot 10 kampe i alle turneringer i den sæson, han nåede at spille i den spanske hovedstadsklub.

I august blev han udlejet til Liverpool på en aftale, der oprindelig gjaldt hele sæsonen, men efter en fornuftig start blev der længere og længere mellem spilleminutterne for Sahin, der sidst optrådte i Premier League den 11. november.

Nuri Sahin er noteret for 36 landskampe for Tyrkiet.

Dortmund og Real Madrid har indgået en halvandet år lang lejeaftale, og den tyske klub har sikret sig en købsoption.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter