(Foto: Ian Hodgson)

Sådan blev han 'The Special One': Se Mourinhos karriere i billeder

Jose Mourinho skal fremover stå i spidsen for Christian Eriksens Tottenham.

Portugiseren Jose Mourinho har været rejsende i såvel skandaler som succeser.

Han startede sin karriere som tolk for engelske Bobby Robson i midten af 1990'erne, men har siden udviklet sig til en af europæisk fodbolds mest vindende trænere.

I dag er han så blevet ansat som ny træner i Tottenham, hvor han fremover skal dirigere danske Christian Eriksen fra sidelinjen. Spørgsmålet er, hvilken udgave af Mourinho som vil sætte sig i trænersædet i London-klubben. Bliver han igen den selvproklamerede 'The Special One'?

Herunder kan du se en gennemgang af portugiserens karriere:

 • I 1996 blev Jose Mourinho ansat som Bobby Robsons (tv.) tolk i FC Barcelona. Briten var lige blevet træner i den catalanske storklub, men talte ikke sproget. Robson hev derfor Mourinho, som han havde arbejdet sammen med i sin tid som træner i de portugisiske storklubber Sporting Lissabon og FC Porto, med til Barcelona. Der gik dog ikke længe, før det stod klart, at Mourinho agerede som mere end bare tolk. Hans øje for taktiske detaljer gjorde ham til holdets assistenttræner. Da Robson blev fyret i klubben efter bare en enkelt sæson, formåede Mourinho imidlertid at blive hængende i klubben. Hollandske Louis van Gaal, der var ny mand i trænersædet, var imponeret over portugiserens engagement. Her på billedet ses Mourinho sammen med brasilianske Ronaldo. (Foto: ANDREU DALMAU)
  1 / 7
 • Mourinho fik sit første selvstændige trænerjob i hjemlandets Benfica. Han røg dog hurtigt videre til den lille klub Uniao de Leiria, hvor han imponerede stort. FC Porto havde set nok efter bare en halv sæson i Uniao og hentede Mourinho til klubben i 2002. Bare to år efter formåede Mourinho på bemærkelsesværdig at vinde Champions League med Porto. (Foto: JOSE MANUEL RIBEIRO)
  2 / 7
 • Efter Champions League-triumfen hapsede den storsatsende engelske klub Chelsea Mourinho. Han introducerede sig selv som 'the special one' på sit første pressemøde og levede tidligt op til sit selvpåkaldte kælenavn. Han blev en øjeblikkelig succes. Chelsea vandt mesterskabet i Mourinhos første sæson og gentog bedriften året efter. I sin tredje sæson i London-klubben gik det imidlertid helt skævt. Mourinho blev fyret i efteråret 2007 efter en skidt start på sæsonen. (Foto: Ian Hodgson)
  3 / 7
 • Italienske Inter blev næste stop. Mourinho gjorde holdet til et af de mest, hvis ikke det mest solide defensive mandskab i Europa. Inter vandt Champions League i 2010. På vejen slog de storhold som Chelsea, Barcelona og Bayern München. (Foto: CHRISTOPHE SIMON)
  4 / 7
 • Portugiserens succes i Inter fik Real Madrid til at hente Mourinho til klubben. Han var udset til at skulle stoppe FC Barcelonas dominans i spansk fodbold. Det lykkedes delvist. I sine tre år i klubben vandt han et enkelt mesterskab og en enkelt pokaltitel. (Foto: Susana Vera)
  5 / 7
 • I 2013 røg Mourinho tilbage til Chelsea for anden gang i karrieren. Denne gang kaldte han sig selv 'the happy one'. Og det var han måske også, i hvert fald i sin første sæson i klubben, hvor han førte klubben til det engelske mesterskab. Men som i så mange af sine tidligere klubber, gik det galt i den tredje sæson. Mourinho brugte enorme mængder krudt på lange svadaer mod sine spillere og mod pressen, når holdet havde tabt, og i december 2015 blev han fyret. (Foto: Stefan Wermuth © STEFAN WERMUTH)
  6 / 7
 • Bare et halvt år efter fyringen i Chelsea stod Mourinho nu i spidsen for Manchester United. Mourinho blev dog aldrig rigtig en populær skikkelse på Old Trafford. Han fik (igen) to en halv sæson ved roret og nåede blandt andet at føre klubben til triumf i den mindste af de to europæiske klubturneringer, Europa League. ( (Foto: David Klein)
  7 / 7

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter