Schmeichel: Jeg har været Premier League-klar længe

Kasper Schmeichel synes, Premier League er den ultimative liga og vil gerne vende tilbage.

Kasper Schmeichel. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Det var kun lige akkurat, at Leicester med Kasper Schmeichel på mål missede en plads i den bedste engelske række, da holdet ikke formåede at vinde playoff-kampene om oprykning til Premier League.

Men selvom det glippede i sidste sæson, er den danske landsholdsmålmand sikker på, at han er klar til at tage en tørn i den berømte og berygtede liga.

- Jeg har følt mig klar til Premier League i lang tid nu.

- Jeg var nok ikke helt klar, dengang jeg begyndte at spille. Jeg var lige ung nok og havde ikke nok erfaring, men det lærer man hurtigt.

- Nu har jeg været ude af Premier League i fire år, men har spillet hver weekend og fået en masse kamptræning. Det vil gøre mig rigtig godt, når chancen en dag kommer, siger Schmeichel.

Han ærgrer sig over, at det ikke skulle være i 2013, at han kunne fejre gensynsglæden med den store liga.

Det får dog bare motivationen til at krible endnu mere i kroppen på målmanden.

- Selvfølgelig ville jeg gerne være i Premier League, det er klart, men sådan er situationen ikke. Vi nåede det ikke i sommer, så nu må vi give det en skalle igen og håbe, at det lykkes denne gang, lyder det fra den danske keeper.

Han understreger samtidig, at drømmescenariet lige nu er at rykke op fra Championship til Premier League med sin nuværende klub.

Springet fra Englands andenbedste liga til Premier League er et ordentlig hak opad i niveau. Det tager Schmeichel dog med ro.

- Der er klart niveauforskel, men jeg har prøvet det før og spillet der før, så det er ikke noget, jeg bekymrer mig over overhovedet.

- Premier League er det ultimative - den ultimative liga i mine øjne i hvert fald, så det er jo en stor ting.

- Jeg ved, hvor fed en liga det er at spille i, så det handler bare om at spille kampe, blive så god, som jeg kan blive og være klar, når chancen byder sig, siger han.

I disse dage er drømmen om Premier League dog sat til side for drømmen om at stå med en VM-billet i hånden til næste år.

Skal den drøm gå i opfyldelse, kræver det som et absolut minimum, at de danske drenge hiver to sejre i land, når det fredag går løs mod Malta, og tirsdag er Armenien, som står for tur.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter