(Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)

Skal der virkelig spilles Premier League her? 'Sådan har det set ud siden Anden Verdenskrig'

Lørdag kan fodboldklubben Luton rykke op i den bedste engelske række, Premier League.

Det er ikke, fordi Lutons stadion ligefrem skriger af prestige, besøg af mangemillionærer eller fodbold fra den allerhøjeste hylde.

Tværtimod er der rigeligt med rust, mens det heller ikke er umuligt at få øje på lidt ukrudt hist og her.

Det til trods kan et besøg på Kenilworth Road, som den engelske klubs stadion i lokale kredse kaldes, fra næste sæson blive hverdag for en række af verdens bedste fodboldspillere og fans i hundredvis.

Lørdag aften kan fodboldklubben nemlig for første gang siden 1992 sikre oprykning til den bedste engelske række. Her skal Luton stå ansigt til ansigt med klubben Coventry om en billet til det øverste af de engelske fodboldlag.

Skulle klubben lykkes med den bedrift, kan den se frem til en ordentlig kapitalindsprøjtning, men også en lille renovering på rundt regnet 85 millioner kroner, skriver NRK.

For stadionet, der med plads til omtrent 10.500 mennesker vil være det mindste i Premier League-historien, opfylder ikke helt kriterierne for at være hjemmebane til et hold i den bedste engelske række.

Ja, faktisk er stadionet mere eller mindre uforandret siden Anden Verdenskrig, fortæller administrerende direktør i Luton Gary Sweet, ifølge ESPN.

- Sådan har det set ud siden Anden Verdenskrig. Hvorfor snakker vi om det nu? Er det bare fordi, vi måske rykker op i Premier League?

- Det kan man godt gøre uden at have et smukt stadion. Men det er smukt, siger han.

Hvordan Kenilworth Road ser ud i dag, inden en potentielt oprykning og mindre istandsættelse, kan du se herunder.

 • Stadionet er omkranset af boliger og har været det i omkring 80 år. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)
  1 / 11
 • Fra de omkringliggende haver er det derfor nærmest umuligt ikke at følge med i, hvordan kampene går. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)
  2 / 11
 • Man kan ikke forvente komfort i topklasse, når man smækker numsen i sædet på Kenilworth Road. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)
  3 / 11
 • Men det kan man heller ikke som reservespiller for hverken Luton eller den gæstende klub. Der er i hvert fald næppe varme i sæderne her. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)
  4 / 11
 • Trapperne, der fører op til tribunerne, kunne godt trænge til besøg af både en gartner og en maler. Hist og her titter der i hvert fald lidt ukrudt frem. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)
  5 / 11
 • Det er heller ikke, fordi vaskekælderen på Kenilworth Road er markant anderledes, end dem man ser i de fleste lejlighedsopgange. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)
  6 / 11
 • Klubbens manager, Rob Edwards, lader sig interviewe på tilskuerpladserne, der vel egentlig nærmere kan betegnes som bænke end stole. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)
  7 / 11
 • Oppefra ligner Kenilworth Road heller ikke noget topmoderne stadion. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)
  8 / 11
 • Selvom klubbens stadion måske ikke er topmoderne, har den massevis af passionerede fans. Her fejrer de, at klubben har sikret playoffkampen mod Coventry. (Foto: © Zac Goodwin, Associated Press)
  9 / 11
 • - Folk gør godt nok nar ad os, men det er vi ligeglade med, siger klubbens direktør, Gary Sweet. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)
  10 / 11
 • - Det her er rigtig fodbold. Det er historie og tradition. Det er ikke en steril skal af et stadion. Det er fuldt af liv, følelser, tårer og glæde. Hvis man ikke kan lide det, elsker man ikke fodbold, siger Gary Sweet. (Foto: © Lee Smith, Ritzau Scanpix)
  11 / 11