'Skamplet', 'ydmygelse', 'udslettet': Dommen er hård efter historisk dårligt United-resultat

Manchester Uniteds 0-5 blamage mod Liverpool var en tangering af klubbens største nederlag i Premier League.

Cristiano Ronaldo og resten af United-spillerne blev ydmyget af Liverpool, da holdene mødtes søndag i Premier League. (Foto: PETER POWELL © Ritzau Scanpix)

Jürgen Klopp er kendt for at have et af de flotteste tandsæt i byen, og søndag blottede Liverpool-manageren det lystigt på Old Trafford under og efter 5-0 sejren over Manchester United.

Anderledes afdæmpet var stemningen i det modsatte udskiftningsområde, hvor norske Ole Gunnar Solskjær havde styret sine tropper til en tangering af Uniteds største nederlag i Premier League-historien.

Pausestillingen 0-4 var tilmed også en førstegangsoplevelse for de røde djævle.

Flere engelske medier mener, at konsekvensen bør blive Solskjærs hoved på et fad. DR Sportens fodboldekspert, Francis Dickoh, tøver da heller ikke med at kalde blamagen en 'skamplet' i Manchester Uniteds historie.

- Man kan godt tabe fodboldkampe, men at være så hjælpeløs mod sine allerværste rivaler på hjemmebane er meget, meget kritisk, siger Dickoh.

(Foto: Oli Scarff og Phil Noble)

I den engelske fodboldpresse har de et udslusningsprogram, hvor tidligere United-koryfæer får job som TV-eksperter. En af dem, Gary Neville, gav manager Ole Gunnar Solskjær meget hårde ord med på vejen.

Hos Sky Sports kaldte han resultatet 'uacceptabelt' og mente, at holdet blev 'udslettet' af Liverpool.

Nevilles tidligere holdkammerat i Manchester United, Rio Ferdinand, beskrev første halvleg som en kamp mellem 'mænd og drenge'. Efterfølgende tweetede han nedenstående billede.

Præstationen var simpelthen så ringe, at den havde sendt ham på skadestuen.

(Foto: Emil Halkier DR © Twitter: Rio Ferdinand)

'Vi har nået bunden'

Efter ydmygelsen lagde Solskjær ikke skjul på, at pilen pegede indad - og i særdeleshed mod ham selv.

- Det er mit ansvar. Sådan er det, sagde United-manageren til Sky Sports.

Holdet ligger nummer syv efter ni runder og har i de sidste fire ligakampe blot kradset et enkelt point sammen. Den 48-årige nordmand mener dog fortsat, at han er den rigtige mand til jobbet.

- Jeg er kommet for langt. Vi er kommet for langt som gruppe. Og vi er for tæt på til at give op nu, sagde Solskjær og så fremad.

- Det bliver svært. Spillerne er langt nede, men der er masser af karakter her. Vi ved, at vi har nået bunden. Vi kan ikke have det dårligere end nu. Lad os se, hvor langt vi kan nå, sagde Ole Gunnar Solskjær.

- Det er min mørkeste dag som spiller og træner i Manchester United, sagde Ole Gunnar Solskjær efter 0-5 nederlaget til Liverpool. Modløsheden i nordmandens blik fortalte, at der var noget om snakken. (Foto: EPA/PETER POWELL)

Helt så skråsikker om cheftrænerens fremtid var Freddie Keighley, reporter hos The Mirror, ikke.

- Et nederlag til ærkerivalerne Liverpool blev begyndelsen på enden for José Mourinho (tidligere United-manager, red.) i december 2018, og søndagens ydmygelse efterlader Solskjær på vippen, skrev Keighley i sin reportage fra opgøret, mens The Guardian kaldte nederlaget en 'ydmygelse'.

Hos The Sun var dommen endnu hårdere. Nordmanden har vist, at han ikke har kompetencerne til at styre et hold på øverste hylde, lød det. Derfor handler det nu om, hvorvidt Ole Gunnar Solskjær ejer 'selverkendelse eller skam'.

Underforstået, at han selv tager konsekvensen og forlader jobbet.

Man skal imidlertid huske, at nordmanden i juli underskrev en ny treårig aftale med Manchester United, påpeger Francis Dickoh, DR Sportens fodboldekspert.

Det skete, selvom mange troede, at hans dage var talte.

- Manchester United er stadigvæk et enormt og indbringende brand, og det virker til, at klubbens ejere (familien Glazer, red.) har mere øje på bundlinjen end selve produktet på banen, siger Francis Dickoh.

DR Sportens fodboldekspert tror i stedet, at det i sidste ende kan blive fansenes vrede, der vipper nordmanden af pinden.

- Fansene kan ikke acceptere, at holdet falder så dybt. Det er sådan noget, der får hårene til at rejse sig hos dem, og det er det, der kan få ham væltet.

- Jeg tror ikke, at ledelsen overvejer at skifte manager. Men jeg tror, at de kan blive presset til det, som da de blev presset til at undskylde, da de introducerede Super League.

FacebookTwitter