Sportsdomstol ophæver Manchester Citys karantæne fra europæisk klubfodbold

Den Internationale Sportsdomstol (CAS) ophæver fodboldklubben Manchester Citys toårige karantæne fra europæiske turneringer i sag om økonomisk fairplay.

Manchester City kan se frem til europæisk fodbold i næste sæson. (Foto: Sergio perez © Scanpix)

Den Internationale Sportsdomstol (CAS) har netop fremlagt sin afgørelse i sagen mod Premier League-klubben Manchester Citys appel mod udelukkelsen fra europæisk klubfodbold.

CAS ophæver fodboldklubben Manchester Citys toårige karantæne fra europæiske turneringer i sag om økonomisk fairplay.

Efter høringen har CAS konkluderet, at klubben har overtrådt artikel 56 i forordningen om klublicenser og økonomisk fair play. Den skal derfor betale en bøde på ti millioner euro til UEFA. Den oprindelige bøde var tre gange så stor.

- Manchester City FC skjulte ikke kapitaltilskud som sponsorat, men undlod at samarbejde med Uefas myndigheder, konkluderer sportsdomstolen i sin skriftlige afgørelse ifølge Ritzau.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) meddelte den 14. februar, at Manchester City var kendt skyldig i at have forbrudt sig mod reglerne om Financial Fair Play (FFP), hvorefter klubben var blevet udelukket i to år fra europæiske turneringer.

En afgørelse, som klubben i februar ankede til CAS, som nu har behandlet sagen.

Manchester City kunne i forrige sæson løfte Premier League-trofæet. (Foto: GLYN KIRK © Scanpix)

'Ophævelse er en validering af klubben'

I en udtalelse fra klubben efter mandagens afgørelse takker klubben blandt andet for CAS' håndtering af sagen.

- Mens Manchester City og dens juridiske rådgivere endnu ikke har kigget hele dommen fra CAS igennem, ser klubben implikationerne af dagens dom som en validering af klubbens udgangspunkt og de beviser, den har fremlagt.

- Klubben vil gerne takke paneldeltagerne for deres omhu og den retmæssige proces, de har administreret, lyder det på klubbens hjemmeside ifølge Ritzau.

Der er derfor sat midlertidigt punktum i sagen om Manchester Citys brud på reglerne omkring Financial Fair Play.

Uefa skriver ifølge Ritzau i en kortfattet kommentar, at man tager afgørelsen til efterretning:

- Uefa bemærker, at CAS-panelet ikke fandt, at der var tilstrækkelig afgørende bevis til at opretholde alle CFCB's (Uefas økonomiske kontrolinstans) konklusioner i sagen, og at mange af de påståede overtrædelser var faldet for forældelsesfristen på fem år.

Manchester City er stadig med i denne sæsons Champions League, hvor klubben skal møde Real Madrid i ottendedelsfinalen.

Facebook
Twitter