Terry idømt kæmpebøde og karantæne

Chelsea-anfører John Terry er idømt fire spilledages karantæne i sagen om racistiske ytringer mod QPR's Anton Ferdinand.

Chelsea-anfører John Terry er idømt karantæne og en bøde på godt to millioner kroner. (Foto: Olly Greenwood © Scanpix)

Det engelske fodboldforbund (FA) har givet Chelsea-anfører John Terry karantæne i fire kampe og en bøde på 220.000 pund - godt to millioner kroner.

Han får dommen for at have kommet med racistiske ytringer mod Queens Park Rangers-spilleren Anton Ferdinand i en kamp sidste år. Han var anklaget for at have kaldt Ferdinand "black cunt." I retten har Terry indrømmet at have sagt noget racistisk til Ferdinand, men han har holdt fast i, at han kun gentog det, som han troede, at QPR-spilleren havde sagt til ham.

Terry stod også skoleret i sagen i sommer i det civilretslige system, hvor han slap uden straf. Men fodboldforbundet tog også sagen op - og giver ham altså en karantæne og bøde. Han har mulighed for at appellere afgørelsen i løbet af de næste 14 dage.

Umiddelbart virker bøde-størrelsen høj, men karantænen lille i forhold til en lignende sag fra sidste år: Her blev Liverpool-angriber Luis Suarez i december idømt otte spilledages karantæne og en bøde på 350.000 kroner for at have ytret sig racistisk over for Manchester Uniteds Patrice Evra.

Stoppede på landsholdet

I søndags meddelte John Terry, at han ikke vil spille mere på det engelske landshold. Beslutningen kom dagen før, Anton Ferdinand-sagen blev indledt.

- Jeg føler, at FA ved at komme med disse anklager mod mig, selv om jeg allerede er frifundet i retten, har gjort min position på det engelske landshold uholdbar, lød det fra John Terry.

Dermed blev VM-kvalifikationskampen mod Moldova den 7. september, som England vandt med 5-0, Chelsea-spillerens 78. og sidste landskamp.

Anfører på landsholdet

Terry blev efter VM-slutrunden i 2006 David Beckhams efterfølger som kaptajn for landsholdet - et hverv han havde indtil februar 2010, hvor den daværende landstræner Fabio Capello midlertidig tog armbindet fra ham.

Årsagen var, at engelske medier skrev, at John Terry havde haft et forhold til landsholdskollegaen Wayne Bridges eks-kæreste.

Et år senere fik Terry imidlertid anførerbindet tilbage, blot for at miste det igen i februar 2012, hvor det engelske fodboldforbund fratog ham den ærefulde tjans, fordi John Terry stod anklaget for racisme rettet mod Anton Ferdinand.

En anklage han senere blev frifundet for i retten på grund af mangelfuldt bevismateriale, men sagen blev altså taget op af fodboldforbundet, der nu har dømt ham.

Facebook
Twitter