Wayne Rooney stopper på landsholdet

Everton-spilleren Wayne Rooney kommer ikke længere til at optræde på Englands landshold.

Wayne Rooney har scoret sit sidste mål for det engelske landshold. (Foto: © Eric Gaillard, Scanpix)

Fodboldstjernen Wayne Rooney er færdig som engelsk landsholdsspiller. Det oplyser Det Engelske Fodboldforbund (FA) på sin hjemmeside.

Rooney spillede sin sidste landskamp i 2016, hvor det blev til ti af slagsen. Dermed nåede han i alt 119 landskampe for "Three Lions". Her blev det til 53 mål, hvilket er engelsk rekord.

Rooney informerede landstræner Gareth Southgate om beslutningen tirsdag, efter at Southgate havde givet udtryk for, at han ville udtage Rooney til de kommende landskampe.

- Det har været en svær beslutning, som jeg har diskuteret med familien, min manager i Everton og mine nærmeste.

- At spille for England har altid været meget specielt for mig. Det var et stort privilegie hver gang, jeg blev udtaget som spiller eller anfører, og jeg takker alle, der hjalp mig, siger Wayne Rooney til FA's hjemmeside.

31-årige Rooney er netop skiftet til Everton, som han også repræsenterede som teenager.

Stærk sæsonstart

I den mellemliggende periode fra 2004 til 2017 har han været en stor stjerne hos Manchester United, men her fik han sværere og sværere ved at spille sig til en plads blandt manager José Mourinhos foretrukne.

I Everton har han fået en glimrende start på sæsonen. Han har scoret begge Evertons mål hidtil i sejren på 1-0 hjemme over Stoke og mandagens 1-1-opgør ude mod mesterskabsfavoritten Manchester City.

Tidligere på sommeren ytrede Rooney ønske om at vende tilbage til landsholdet, efter at han blev valgt fra på grund af manglende spilletid, men nu føler han alligevel, at tiden er inde til at stoppe på landsholdet.

- Det eneste, der ærgrer mig, er, at jeg aldrig var en del af et succesfuldt slutrundehold. Forhåbentlig kan Gareths spændende spillere tage ambitionerne til at nyt sted, lyder det fra Rooney.

/ritzau/