Er Mohamed Salah verdens bedste fodboldspiller lige nu?

Mohamed Salahs træner i Liverpool, Jürgen Klopp, kalder egypteren for verdens bedste fodboldspiller.

Mohamed Salah er verdens bedste fodboldspiller lige nu ifølge Jürgen Klopp. (Foto: Peter Byrne © PA Wire/PA Images)

Er Mohamed Salah verdens bedste fodboldspiller, når han går på banen tirsdag aften sammen med resten af Liverpool-holdet, når den engelske klub gæster Atletico Madrid i Champions League?

Det mener Salahs træner i Liverpool, Jürgen Klopp, i hvert fald.

Det gav den tyske manager udtryk for, efter Liverpool i weekenden tævede Watford med 5-0, hvor Salah scorede et forrygende solomål.

Han er i hvert fald meget, meget tæt på, hvis han ikke er verdens bedste, mener DR Sportens fodboldekspert Francis Dickoh og FC Midtjyllands venstreback Paulinho, der var egypterens direkte oppasser, da FCM mødte Liverpool to gange i Champions League i 2020.

- Det er ikke normalt. Det er på et niveau, som tilhører eliten, han spiller lige nu. Salah kan sagtens være ansigtet på de allerbedste.

- Vi kan ikke komme udenom, at lige i øjeblikket er Mohamed Salah enten den bedste eller næstbedste i verden. Den anden er Karim Benzema, og lige nu er der de to, som leverer på et fuldstændig exceptionelt højt niveau, siger Francis Dickoh.

Paulinho er enig et stykke ad vejen, men mener ikke, at egypteren helt er verdens bedste lige nu.

- Han er den bedste, jeg har spillet mod. Helt sikkert. Han er så god, siger Paulinho om mødet med Salah.

Mohamed Salah scorede to af de tre mål, FC Midtjylland indkasserede over de to kampe mod Liverpool i Champions League-gruppespillet. I kampen på Anfield i Liverpool var Salah ikke i startopstillingen, men da han kom ind efter en time, gjorde han ondt på Midtjylland-forsvaret med det samme, fortæller Paulinho.

- Han er så klog. Begår du én fejl, straffer han den med det samme. Han er bare så god.

- Jeg kan huske, da vi mødte Liverpool på udebane, begyndte han på bænken. Vi spillede en rigtig god kamp, og var en tæt enhed. Han skulle bare bruge én chance til at finde noget plads gennem vores forsvarslinje, og så stod han foran målet. Han slog vores forsvar ihjel. Jeg kunne ikke gøre andet end at begå straffespark, siger Paulinho.

- Han er en af de klogeste spillere, jeg har stået overfor. Det er som om, at når han ikke har bolden, har han allerede har tænkt over, hvad han skal gøre, når han får den. Det er som om, han altid har en plan. Men hans bevægelser er også exceptionelle, siger Paulinho om Mohamed Salah. (Foto: Lasse Lagoni)

Men Salah har også gennemgået lidt af en forvandling, siden han først slog igennem på den europæiske fodboldscene som en ung og lovende kantspiller i schweiziske Basel, forklarer DR Sportens fodboldekspert Francis Dickoh.

- Han er en sjov spiller, fordi han begyndte med at være en teknisk kantspiller, som skulle være en assistspiller og kreatør. Det var ikke en spiller, der var udset til at være en kæmpe målscorer.

- Men han har jo udviklet sig til at blive en målscorer, der agerer fra kanten og finder rum på siderne af banen, hvorfra han går ind i banen med sit venstreben. Han har lavet nogle helt fantastiske mål i de seneste uger, siger Francis Dickoh.

Det var først, da Salah kom til Liverpool i 2017, at han begyndte at score mål i en decideret vanvittig mængde. I sin første sæson i Liverpool scorede Salah 32 gange i Premier League, hvilket er rekord.

Og netop koldblodigheden kan meget vel være Salahs største styrke, om end der er mange at vælge mellem.

- Hans afslutninger er måske hans største styrke lige nu. Jeg mener, at vi skal tale om ham som den måske bedste fodboldspiller i verden lige nu, og grunden er, at han er så effektiv. Hans afslutninger er så kliniske. Han skal ikke bruge særligt mange chancer for at score, siger Francis Dickoh.

Og der skal heller ikke ret meget til, før egypteren har skabt en afslutningsmulighed for sig selv.

- Han har så meget kvalitet, at hvis du giver ham lidt plads, skaber han helt sikkert en chance eller scorer selv. Han er svær at regne ud, siger Paulinho.

Evnen til at skabe plads til sig selv har Salah givet prøver på i de seneste par kampe i Premier League. Senest lørdag, hvor han afdriblede en sværm af gulklædte Watford-spillere, før han lagde bolden i nettet.

- Han kan spille en-mod-en, og vi så endda mod Watford i weekenden, at det er lige meget, at der er fire spillere omkring ham, så kan han stadig score alligevel. Han har fart og enormt meget teknik, og så er hans afslutningsspil helt i top lige nu, siger Francis Dickoh.

Mohamed Salah og resten af Liverpool-holdet er på besøg hos Atletico Madrid i Champions League-gruppespillet tirsdag aften. De to hold mødes klokken 21.00 og kampen kan ses på TV3+.

  • Mohamed Salah omgivet af Watford-spillere. (Foto: via www.imago-images.de © imago images/Colorsport)
  • Han fik dog afdriblet dem alle. (Foto: Andrew Couldridge)
  • Før han skruede bolden i nettet med sin venstrefod. (Foto: via www.imago-images.de © imago images/Colorsport)
  • Liverpool vandt kampen 5-0, og efterfølgende udråbte Liverpools manager, Jürgen Klopp, Mohamed Salah til verdens bedste fodboldspiller. (Foto: Han Yan © Represented by ZUMA Press)
1 / 4
FacebookTwitter