Eriksen er VM's yngste spiller

Christian Eriksen er i gang med et fantastisk fodboldår, og nu står han som VM i Sydafrikas yngste deltager og venter på det næste eventyr går i gang.

Christian Eriksen har fået en flyvende start på karrieren, som i år først bød på debut i Æresdivisionen, siden på landsholdet og nu er han VM's yngste deltager. (Foto: Nic Bothma © Scanpix)

Det kan godt være, at Christian Eriksen kniber sig i armen, hver gang han vågner i den danske VM-lejr i Sydafrika, men år 2010 har også været fantastisk.

Fynboen er i år debuteret for Ajax Amsterdam og spillet 15 kampe i den hollandske Æresdivision. Den 3. marts fik han godt en halv time i sin første kamp for A-landsholdet i en venskabskamp mod Østrig.

Og da Morten Olsen offentliggjorde sin bruttotrup til VM i Sydafrika, var unge Eriksen i blandt. Den offensive midtbanespiller har formået at overbevise landstræneren om sit værd, så nu står han som VM's yngste deltager.

Når mesterskaberne indledes den 11. juni er Christian Eriksen 18 år og 117 dage, hvilket er 23 dage yngre end Vincent Aboubakar fra Cameroun og 69 dage yngre end New Zealands Chris Wood.

Christian Eriksen er med til at bringe gennemsnitsalderen på landsholdet ned på 28 år og 109 dage, hvilket er syvendeældst. Brasilien stiller med det mest erfarne hold med en gennemsnitsalder på 29 år og 60 dage - Ghana er yngst med 24 år og 300 dage.

Facebook
Twitter