Eriksens VM-optimisme spirer

VM er blevet en smule mere realistisk for Christian Eriksen efter 1-0-sejren i Armenien.

Christian Eriksen lykønskes af Nicolai Boilesen efter kampen i Jerevan. (Foto: © Jens Nørgaard Larsen, Scanpix)

Det danske fodboldlandshold hævede niveauet, da det gjaldt, og med 1-0-sejren i Armenien er Danmark stadig inde i billedet til en VM-billet.

Christian Eriksen erkender da også, at håbet om en billet til Brasilien er vokset.

- Der er helt sikkert en spirende VM-optimisme. Man har en dejlig følelse i kroppen efter det her, siger Christian Eriksen.

- Vores sammenspil og løb for hinanden var betydeligt bedre end mod Malta, men der var også nogle andre vilkår i dag, hvor vi fik mere plads på banen, lyder det fra Eriksen.

Daniel Agger stod for sejrsmålet på straffespark og gav dermed Danmark den nødvendige udesejr.

Kravet var to sejre på fire dage, og det har landsholdet nu opfyldt. Samtidig fik holdet en slags revanche for 0-4-brøleren mod de samme armeniere i kampen i Parken i juni.

- Morten sagde inden kampen, at vi skulle spille for at have det godt i omklædningsrummet efter kampen. Og der var ingen sure miner, så det er jo meget godt.

- Vi ville selvfølgelig gerne have vores revanche, og vi viste, at vi havde troen på, at vi kunne være med, siger Christian Eriksen.

Nu venter to hjemmekampe mod Italien og Malta i oktober, hvor kravet igen er to sejre for at have chance for at nå i playoff.

/ritzau/