Andreas Christensen og Chelsea får super udgangspunkt i Europa League

Chelsea slog hjemme Dynamo Kiev 3-0 i den første ottendedelsfinalen. Napoli vandt hjemme over RB Salzburg med samme cifre.

Selvom Andreas Christensen (th.) her ikke ser så tilfreds ud, så var han og Chelsea glade for en sikker 3-0 sejr hjemme i London. (Foto: EDDIE KEOGH © Scanpix)

En drømmescoring af brasilianske Willian stjal billedet, da Chelsea torsdag aften kom godt i gang med ottendedelsfinalen mod Dynamo Kiev.

Hjemme i London vandt Chelsea det første af to opgør mod ukrainerne i Europa League med 3-0, og specielt Willians scoring i anden halvleg til 2-0 på et direkte frispark var iøjnefaldende.

Mod slutningen sørgede unge Callum Hudson-Odoi for 3-0 med en sikker scoring.

Chelsea havde Andreas Christensen med fra start i opgøret og dominerede, men måtte nøjes med at gå til pause foran 1-0 efter Pedros scoring efter 17 minutter.

Den hurtigere spanier kombinerede i feltet med Olivier Giroud og scorede fra tæt hold, inden Willian og Hudson-Odoi lukkede opgøret.

Chelseas storttalent Callum Hudson-Odoi jubler her over sin scoring til 3-0. (Foto: EDDIE KEOGH © Scanpix)

Dermed har Chelsea et godt udgangspunkt til returkampen i Ukraine, og sejren var også en kærkommen opmuntring til Chelsea-manager Maurizio Sarri.

Italieneren har længe været omgivet af fyringsrygter efter store nederlag i den hjemlige liga til Bournemouth og Manchester City, samt nederlag i Liga Cup-finalen til City.

Inden opgøret fastslog Sarri dog, at han er godt i gang med at planlægge sæsonoptakten til sommer.

Napoli uddeler øretæver

Italienske Napoli kom også godt i gang med ottendedelsfinalen mod RB Salzburg, da Napoli hjemme vandt 3-0.

Meget skal derfor gå galt, hvis ikke italienerne klarer sagerne i returkampen og bliver klar til kvartfinalen.

Efter 10 minutter sørgede Arkadiusz Milik for 1-0, da han blev spillet fri og uden besvær rundede Salzburg-keeper Alexander Walke og scorede.

Polske Arkadiusz Milik brugte sin målnæse til at bringe napolitanerne foran 1-0. (Foto: CIRO DE LUCA © Scanpix)

Fabian Ruiz sørgede for 2-0 med sit mål efter 18 minutter, da han afsluttede fra kanten af straffesparksfeltet, og så var det op ad bakke for gæsterne.

Efter en times spil gjorde Jerome junior Onguene det ikke nemmere for Salzburg, da han headede bolden i eget net og Napoli foran 3-0.

Valencia havde danske Daniel Wass på bænken, da FC Krasnodar blev besejret 2-1 i Valencia.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk