Bendtner sprudler i Rosenborg-sejr i Europa League

Den danske angriber scorede på et straffespark og lavede et genialt oplæg med hælen i 3-1-sejr over Vardar.

Nicklas Bendtner både scorede og lagde op i kampen mod Vardar. (Foto: Hagen © Scanpix)

Nicklas Bendtner demonstrerede torsdag endnu en gang sin storform for norske Rosenborg.

I torsdagens 3-1-sejr i Europa League over makedonske Vardar kom den danske angriber endnu en gang på måltavlen for Trondheim-klubben.

Midtvejs i første halvleg tog Bendtner et træk mod Vardar-målet i gæsternes felt og tilkæmpede sig et straffespark.

Selv om Vardars målmand Filip Gacevski kastede sig til den rigtige side, så fik danskeren placeret bolden så yderligt helt ude ved stolpen, at der reelt ikke var noget at stille op.

Nicklas Bendtner, der dette efterår har scoret mål på samlebånd og fået comeback på det danske landshold, var slet ikke færdig.

Efter pausen diskede den 29-årige dansker op med en genialitet, efter at holdkammeraten Anders Konradsen havde bragt Rosenborg på 2-0 på et flot langskud.

Med et hælspark tog Bendtner fusen på hele Vardars forsvar, og så kunne Vegar Eggen Hedenstad let bringe de norske værter på 3-0.

I overtiden fik de makedonske gæster pyntet til 1-3.

Östersunds fortsætter miraklerne

Med sejren fik Rosenborg taget en lille revanche for nederlaget på 0-4 ude til Real Sociedad i det første opgør i gruppe L. Spanierne tabte torsdag 1-3 ude til Zenit St. Petersborg, der topper gruppen med seks point.

Real Sociedad og Rosenborg følger efter med tre point hver, mens Vardar er sidst uden point.

Svenske Östersunds har i dette efterår leveret en række overraskelser, og det var også tilfældet torsdag aften. Her slog svenskerne på hjemmebane tyske Hertha Berlin med 1-0.

Östersunds topper gruppe J med seks point foran ukrainske Zoria med tre point efter en 1-0-sejr ude over Athletic Bilbao. Hertha Berlin og Bilbao ligger højst overraskende sidst med et enkelt point hver.

I gruppe H vandt Arsenal sikkert 4-2 ude over hviderussiske BATE Borisov. I samme gruppe tabte FC Köln med danske Frederik Sørensen i midterforsvaret 0-1 til Røde Stjerne Beograd.

Arsenal topper gruppe H med seks point, mens FC Köln er sidst med nul point.

/ritzau/