Brøndby sendt ud efter 4-0-føring

Brøndby var foran 4-0 og havde alt under kontrol, men formåede alligevel ikke at lukke kampen og røg derfor ud på reglen om udebanemål.

Michael Krohn-Dehli og Jan Kristiansen mens det stadig så godt ud for Brøndby. (Foto: Jan Christensen © Scanpix)

Brøndby var foran 4-0 og havde alt under kontrol, men formåede alligevel ikke at lukke kampen mod østrigske Ried. Gæsterne reducerede to gange og efter en Brøndby-sejr på 4-2, var det derfor østrigerne, der gik videre på reglen om udebanemål efter en 2-0-sejr hjemme i Østrig.

Nederlaget gør uden tvivl ekstra ondt på Brøndby, der førte returkampen med hele 4-0 i løbet af anden halvleg, men efter et reduceringsmål til 1-4 20 minutter før tid fik værterne uden grund lukket gæsterne ind i kampen igen.

Og da Anel Hadzic kort før slutfløjt scorede gæsternes afgørende andet mål, var det helt slut for Brøndby, som allerede kort inde i sæsonen ligner et hold i alvorlig krise.

Et ufatteligt skuffende facit for en ambitiøs klub som Brøndby. Men det tidlige exit var helt fortjent.

Kvaliteten i Brøndbys spil er for tiden ganske enkelt for ringe til, at man kan regne med at sende et umiddelbart middelgodt østrigsk hold ud.

Efter 0-2-nederlaget i det første opgør i Østrig var det Brøndby, som skulle frem og vise noget, men det var egentlig bemærkelsesværdigt, hvor lidt hjemmeholdet kunne presse Ried-forsvaret.

Kun de sidste fem minutter før pausen ændrede kampens karakter. Først så Ried-målmand Thomas Gebauer noget skidt ud ved et Jan Kristiansen-langskud, som godt nok var hårdt, men ikke burde være gået i mål til 1-0-føringen for Brøndby.

Jan Kristiansen havde inden den episode mest gjort sig bemærket med dårlige afleveringer. Og få sekunder før pausefløjtet blev den ellers anonyme Brøndby-angriber Brent McGrath nedlagt i feltet, hvilket Michael Krohn-Dehli takkede for.

Landsholdsspilleren scorede sikkert fra 11-meter-pletten, og inden for de første 10 minutter af anden halvleg var Ried-spillerne så blevet yderligere rystede af Osama Akharraz to scoringer.

Krisen i Brøndby, der var blevet talt om inden kampen, var på det tidspunkt ikke til at få øje på, men den vendte altså tilbage på brutal vis.

De fire rappe mål så ellers ud til at give Brøndby-spillerne troen på egne evner tilbage efter en sløj sæsonindledning, hvor det i weekenden for eksempel blev til et 1-4-nederlag hjemme til AC Horsens i Superligaen.

Men nu er presset på træner Henrik Jensen gevaldigt, og det bliver ikke bedre, når den næste kamp er OB på udebane på søndag i ligaen.

 

Facebook
Twitter