Chelsea snupper EL-finaleplads efter straffesparksdrama

Chelsea måtte ud i straffesparkskonkurrence mod Eintracht Frankfurt for at spille sig i Europa League-finalen, hvor modstanderen bliver Arsenal.

Chelseas målmand, Kepa Arrizabalaga, blev den store helt i straffesparkskonkurrencen. (Foto: David Klein © Scanpix)

Chelsea er klar til finalen i Europa League.

Det engelske hold gik videre på bekostning af Eintracht Frankfurt efter straffesparkskonkurrence, da torsdagens kamp ligesom den første semifinale endte 1-1.

Her blev Chelsea-målmand Kepa Arrizabalaga helten, da spanieren reddede to tyske forsøg, inden Eden Hazard på London-klubbens femte spark sendte finalebilletterne til den engelske hovedstad.

Chelseas Kepa Arrizabalaga redder Frankfurts fjerde straffespark. (Foto: Andy rain © Scanpix)

'AC' måtte udgå

Andreas Christensen startede på banen for Chelsea torsdag, men blev skiftet ud med cirka 20 minutter tilbage af den ordinære spilletid efter at have pådraget sig en skade. Frederik Rønnow så hele kampen fra Frankfurts bænk.

Den første semifinale mellem de to hold endte 1-1. Det var derfor Frankfurt, der var mest presset inden returopgøret. Tyskerne skulle have bolden i mål.

Tempoet var da også højt fra start. Inden for det første kvarter havde både hjemmeholdet og gæsterne spillet sig til gode muligheder foran mål.

Andreas Christensen måtte udgå med en skade efter 75 minutter. (Foto: John Sibley © Scanpix)

Herefter overtog Chelsea kontrollen, og efter en lille halv time var der gevinst for London-klubben.

Ruben Loftus-Cheek modtog bolden i venstre side af feltet. Efter kort at have overvejet sine muligheder sparkede det 23-årige stortalent med en kølig inderside bolden i kassen og Chelsea på finalekurs. Scoringen blev første halvlegs eneste.

Frankfurt-spillerne kom dog godt ud efter pausen, og der var kun gået lidt over tre minutter, før opgøret var helt åbent igen.

Her udnyttede Luka Jovic et tøvende Chelsea-forsvar til at udligne til 1-1.

Målet gav det tyske hold blod på tanden. Det var således Frankfurt, der efterfølgende sad mest på spillet.

Det lykkedes langsomt englænderne at få bedre styr på begivenhederne, og i de sidste cirka 20 minutter af den ordinære spilletid havde hjemmeholdet et par gode muligheder for at score.

Chelseas Eden Hazard scorer på det afgørende straffespark. (Foto: John Sibley © Scanpix)

Men bolden endte ikke i mål, og så skulle kampen ud i forlænget spilletid.

Ti minutter inde i den måtte David Luiz agere målmand for en stund, da brasilianeren med en mirakelredning forhindrede Frankfurt i at score ved at sparke bolden væk på målstregen.

Der blev dog ikke scoret, og så skulle der en straffesparkskonkurrence til for at finde en vinder.

Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga formåede at tage to tyske spark, og så kunne Eden Hazard sende sit hold videre.

Aubameyang bankede Arsenal i engelsk finale

I finalen venter lokalrivalerne fra Arsenal, der slog Daniel Wass og Valencia ud i den anden semifinale.

Dermed bliver Europa League-finalen ligesom Champions League-finalen med deltagelse af to engelske klubber. Det er første gang nogensinde, at finalerne i begge af de to store europæiske klubturneringer udelukkende udgøres af klubber fra ét land.

Kampen om Europa League-trofæet bliver spillet 29. maj i Aserbajdsjans hovedstad, Baku.

Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang var skarp torsdag aften. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Kampen eksploderede efter ti minutters spil.

Rodrigo Moreno Machado fandt Kévin Gameiro, der sendte bolden i mål og Valencia foran 1-0 efter 11 minutter.

Kort efter hamrede Rodrigo efter et oplæg fra Daniel Wass bolden mod Arsenals mål, og den var meget tæt på at stryge i nettet.

Det gjorde den ikke, og kort efter slog Arsenal til. Efter et langt udspark fra keeper Peter Cech endte holden hos Aubameyang, der usvigeligt sikkert bankede den i mål til 1-1.

Dermed skulle Valencia score to gange for at udligne Arsenals samlede føring.

Det bølgede frem og tilbage i første halvleg, hvor Valencia kom til de største chancer, men 1-1 holdt til pausen.

Valencia var tvunget til at satse fremad banen og jagte mål, men det hele blev ødelagt efter et dumt boldtab fem minutter inde i anden halvleg.

Daniel Wass startede inde for Valencia. (Foto: JAVIER Soriano © Scanpix)

Valencias Daniel Parejo mistede bolden, og Arsenal var hurtig i en omstilling. Bolden endte hos Alexandre Lacazette, der drejede rundt i feltet og hamrede bolden i mål til 2-1-føring til gæsterne.

Bagud 2-5 samlet skulle Valencia derfor score fire gange i resten af halvlegen for at avancere. Den første scoring kom efter en lille time. Daniel Wass afleverede smart skråt tilbage til Rodrigo, som afsluttede, og via Gameiro gik bolden i mål til 2-2.

Det hele blev dog lukket 20 minutter før tid, da Aubameyang glidende sendte bolden i mål og Arsenal på 3-2, og Aubameyang smaskede bolden op i nettaget til 4-2-sejr et minut før tid.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter