'Du skal ikke satse dit hus på os': Tre ting du skal vide om FCK's skæbnekamp mod mægtige United

FC København er undertippede, når der mandag spilles kvartfinale i Europa League mod Manchester United.

Ståle Solbakken ved godt, at hans mandskab ikke er favoritter, når mandagens opgør spilles. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

FC København er et dansk storhold. Trofæhylden bugner med sølvtøj, og ”løverne” kan som regel kalde sig selv favoritter, når de går på banen mod danske modstandere.

Men sådan er situationen langt fra mandag aften, når denne superligasæsons sølvvindere skal spille mod Manchester United i kvartfinalen i Europa League.

Derfor var FCK’s træner Ståle Solbakken heller ikke sen til at indtage rollen som undertippede, da der søndag var pressemøde i Køln, hvor kampen spilles.

- Du skal ikke satse dit hus på os i morgen (mandag, red.), men vi vil give alt, lød det fra nordmanden med et forsigtigt grin.

Herunder får du tre ting du skal vide om skæbnekampen.

1

Norske venner duellerer på sidelinjen

  • Manchester United-træner Ole Gunnar Solskjær var på studietur hos Ståle Solbakken i 2011. (Foto: POULSEN LARS)
  • Den norske VM-trup fra 1998. Ståle Solbakken står på bagerste række i nummer 6, mens Ole Gunnar Solskjær sidder på forreste i nummer 20. (Foto: NTB scanpix / Johansen)
1 / 2

De tidligere landsholdskammerater Ståle Solbakken og Ole Gunnar Solskjær kan se frem til en norsk trænerduel, når kampen fløjtes i gang.

Og da Ole Gunnar Solskjær i 2011 var ved at færdiggøre sin træneruddannelse, besøgte han blandt andet Solbakken i FCK for at lære.

- Vi er holdkammerater og venner fra landsholdet i 90’erne, hvor Norge havde det næstbedste hold i verden, lød det ironisk fra Ståle Solbakken ved søndagens pressemøde.

- Vi har en god relation. Jeg vil ikke sige, at vi er nære venner, men vi er gode venner.

Hans landsmand forsøgte at nedtone trænernes interne duel.

- Det er ikke mig og Ståle, som spiller mod hinanden.

- Men Ståle har haft en flot trænerkarriere med mere end 700 kampe. Jeg har selv snart været træner i ti år, så jeg er heller ikke helt ny længere, sagde Ole Gunnar Solskjær.

2

Køln er værtsby – og overordentlig corona-sikker

På grund af corona-virus har det europæiske fodboldforbund Uefa valgt at afvikle kvartfinalerne på neutral grund i Tyskland. Fire byer i Ruhr-distriktet er værter: Køln, Duisburg, Düsseldorf og Gelsenkirchen.

FCK og Manchester United spiller i Køln, hvor der ifølge Jonas Wind bliver taget alle fornødne corona-forholdsregler.

- Der er mange tjek af temperaturer. I dag (søndag, red.) fik vi også taget en coronatest, selvom vi også fik taget en i går. I dag var det så igennem næseboret. De holder godt styr på det, og det er jo sådan det skal være, når situationen er, som den er rundt omkring i hele verden, sagde FCK-spilleren søndag aften i Sportsmagasinet.

Europa League afgøres i et komprimeret program med semifinaler d. 16.-17. august og finale d. 21. august.

3

Første danske kvartfinale i 23 år

  • Her ses Ebbe Sand i aktion mod Tenerife i 1997. (Foto: Bent K Rasmussen © Scanpix)
  • Og Kim Vilfort var også på banen dengang. (Foto: Bent K Rasmussen © Scanpix)
1 / 2

Det hører til sjældenhederne, at Superligahold spiller sig i kvartfinalerne i de europæiske turneringer.

Faktisk skal vi helt tilbage til sæsonen 1996/97, hvor Brøndby tabte deres kvartfinale mod Tenerife i den daværende Uefa Cup.

Også B 1903 (1991/92) og OB (1994/95) har tidligere spillet kvartfinale i forgængeren til Europa League. De røg ud til henholdsvis Torino og Parma i første halvdel af 1990’erne.

Kampen mellem FCK og Manchester United starter klokken 21 og kan følges på Kanal 6 eller direkte i LIGA på P3.