Esbjerg skal til Hviderusland eller Malta i Europa League-kvalifikation

Efter lodtrækning kan Brøndby rende ind i polske Lechia Gdansk i anden runde.

Esbjerg skal enten en tur til Malta eller Hviderusland, når de skal forsøge at kvalificere sig til Europa League. (Foto: John Randeris © Scanpix)

Superligaens nummer tre fra den forgangne sæson, Esbjerg, får maltesisk eller hviderussisk modstand i anden runde af kvalifikationen til Europa League.

Det står klart efter onsdagens lodtrækning i byen Nyon, hvor vestjyderne var i bowlen. Det samme var Brøndby, som kan møde Lechia Gdansk i anden runde.

Esbjerg møder vinderen af de to kampe mellem Shakhtyor Soligorsk fra Hviderusland og Hibernians fra Malta.

De to hold mødes i første runde af kvalifikationen. Avancementet til næste runde afgøres over to kampe.

Brøndby træder ligesom Soligorsk og Hibernians ind i første runde af kvalifikationen. Mandag blev det afgjort, at de blå-gule skal besejre finske FC Inter Turku over to kampe for at få adgang til anden runde.

Når Brøndby videre, venter altså det polske tophold Lechia Gdansk, der vandt grundspillet i den polske liga, men sluttede på tredjepladsen efter slutspillet i den forgangne sæson.

Brøndby sikrede sig en plads i kvalifikationen, da holdet i sin sidste superligakamp i sæsonen slog Randers 4-2 på hjemmebane i den direkte duel om en billet.

Både Brøndby og Esbjerg var seedet i onsdagens lodtrækning.

Pokal- og sølvvinderne fra FC Midtjylland indtræder først i tredje runde af kvalifikationen. Den trækkes der lod til 22. juli.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk