Et opkald fra Ståle førte til lang biltur: Nu står Mikkel foran 60.000 skotske fans

FC Københavns unge angriber Mikkel Kaufmann står over for karrierens hidtil største kamp i Glasgow i aften.

Mikkel Kaufmann løber i aften på banen til sit livs største kamp. (Foto: GONZALES PHOTO DEJAN OBRETKOVIC)

Den seneste måned har været intet mindre end hæsblæsende for 19-årige Mikkel Kaufmann fra Hjørring.

De sidste dage i januar rejste han på træningslejr med AaB i spanske Marbella for at forberede sig til et forår i Superligaen hovedsageligt på stadion i Aalborg, men så ringede FC Københavns manager Ståle Solbakken.

Fire en halv times biltur senere stod han pludselig på en helt anden træningsbane - nu i Portugal - iklædt en FCK-trøje med nummer 29 på ryggen.

Et halvt år før han efter planen skulle være skiftet til hovedstadsklubben.

Mikkel Kaufmann nød livet, da han pludselig var på plads til FC Københavns træningslejr i Algarve. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

I sidste uge blev han så skiftet ind foran et udsolgt Parken i det første Europa League-opgør mod skotske Celtic, der sluttede 1-1, og i weekenden startede han for første gang inde for FC København i en ny uafgjort kamp mod Silkeborg på udebane.

- Det har været helt vildt. Især i starten omkring det med træningslejr, flytning osv. Nu er der faktisk kommet lidt ro på, selv om det er nu kampene kommer hele tiden, men det er på en måde lettere at forholde sig til, lyder det fra Mikkel Kaufmann, der fortsat bor på hotel i København, men har fundet en lejlighed.

Torsdag aften venter næste kapitel i fortællingen om den vilde måned i Kaufmanns unge liv, når han med københavnerne spiller returkampen mod Celtic på skotternes ikoniske hjemmebane, Celtic Park, hvor der bliver meldt om udsolgt, hvilket vil sige omkring 60.000 meget larmende og intense fans.

Endnu engang er der med salget af den cypriotiske angriber Pieros Sotiriou samt skader til både Jonas Wind og Viktor Fischer god mulighed for, at der bliver brug for Mikkel Kaufmann i FCK-offensiven. Mest sandsynligt i rollen som indskifter ligesom i Parken for en uge siden.

- At komme ind mod Celtic i Parken var den største kamp i mit liv, men det bliver sandsynligvis endnu vildere, hvis jeg også kommer ind her. Bare det, at stå på sidelinjen her inden træningen og kigge på Celtic Park, er overvældende, lyder det fra Mikkel Kaufmann, der er forberedt på, at både han selv og hele FCK-holdet kommer under tryk fra et meget medlevende publikum.

- Det var nu også lidt vildt for mig at opleve publikum i Parken i sidste uge, men da jeg først kom på banen, var det som om, jeg glemte det. Sådan bliver det nok igen.

Mikkel Kaufmann scorede i efteråret syv superligamål for AaB.

Kampen mellem Celtic og FC København kan høres i LIGA på P3 med optakt fra klokken 18.00. Kick off i Glasgow er 21.00. På tv sendes opgøret på 6’eren.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter