Europa League-brag i næste uge: FCK aner ikke, om der må komme tilskuere

FC København ved ikke, om der må komme tilskuere mod Istanbul Basaksehir.

Det vides ikke, om FCK-fansene kan få lov til at støtte deres hold i næste uge, når hovedstadsklubben spiller mod Istanbul Basaksehir. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Det er fortsat uafklaret, om der kan komme tilskuere til FC Københavns returkamp i ottendedelsfinalen mod Istanbul Basaksehir i Parken 5. august.

Således har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) fortsat ikke givet endeligt svar på, om man vil tillade tilskuere til kampen.

Det oplyser FCK på sin hjemmeside.

Det er en svær situation for klubben og de fans, der ønsker at se kampen, forklarer Daniel Rommedahl, der er Director of Football Operations & International Affairs i FCK.

- Vi forstår naturligvis godt, at hele covid-19-situationen rundt i verden kan gøre det svært for Uefa at træffe beslutninger lang tid i forvejen, men med godt en uge til kampen, så skal vi have klar besked nu.

- Vi mener, at det sportsligt er det rigtige at tillade tilskuere til kampen, forudsat at det sker på en forsvarlig måde. Det er klart, siger Daniel Rommedahl.

Basaksehir vandt 1-0 i den første kamp på hjemmebanen i Istanbul. Den blev stillet 12. marts, og her var der masser af tilskuere på tribunerne. (Foto: KEMAL ASLAN © Scanpix)

Muligheden er meget lille

Han er ikke længere så optimistisk.

- Vi har haft og har stadig dialog med den øverste ledelse i Uefa, men hvis man beslutter at læne sig op ad den generelle holdning fra Uefa Executive Committee om ikke at tillade tilskuere, så vil vi gerne have en saglig begrundelse for det.

- Men vi er nået dertil, hvor vi anser muligheden for tilskuere som meget lille, da Uefa endnu ikke har forholdt sig konkret til vores sag, lyder det fra Daniel Rommedahl.

FCK har sendt materiale om, hvordan man kan afvikle kampen på en sundhedsmæssig sikker måde, ligesom man har gjort det i Superligaen i en periode nu.

FCK påpeger, at når de lokale myndigheder tillader tilskuere til superligakampe i Danmark, så er det svært at se grunden til, at det ikke kan lade sig gøre til denne kamp.

- Til vores udekamp i Istanbul tillod de lokale myndigheder tilskuere til fodbold frem til dagen efter kampen - og myndighederne i Danmark tillader tilskuere til fodbold nu, så for os er det svært at se forskellen, siger Rommedahl.

Den første kamp i Tyrkiet sluttede 1-0 til Istanbul Basaksehir. Den samlede vinder skal møde Manchester United i kvartfinalen.

/ritzau/