Europa League-brag i Parken bliver uden tilskuere

Ingen tilskuere vil være til stede i Parken til onsdagens Europa League-kamp mellem FCK og Istanbul Basaksehir.

- Sportsligt synes vi, at det er en uretfærdig måde at afvikle de to kampe på, siger Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

FC København får ingen opbakning fra lægterne til onsdagens kamp i Europa League mod Istanbul Basaksehir.

Den danske fodboldklub skriver på sin hjemmeside, at hjemmekampen i ottendedelsfinalen afvikles uden tilskuere.

Det skyldes dog ikke, at Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) har meldt endeligt ud om reglerne for publikum.

- Vi har gentagne gange bedt Uefa om en afklaring, så vi havde tid til de nødvendige forberedelser, men vi er kun blevet mødt af standardsvar, og vi er nu nødt til at planlægge med, at der ikke kommer tilskuere, skriver FCK.

FCK tabte 0-1 til Istanbul Basaksehir i det første opgør 12. marts. Returkampen blev udskudt på grund af coronaudbruddet i Europa.

FCK vandt samlet 4-2 over skotske Celtic i sekstendedelsfinalen i Europa League i februar. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Ståle Solbakken er ikke tilfreds

FCK havde håbet, at kampen 5. august kunne afvikles på samme vis som de sidste runder i den netop afsluttede superligasæson.

I den danske liga har klubberne fået tilladelse til at lukke et begrænset antal tilskuere ind, så længe der er afstand mellem sæderne, og tilskuerne følger en række restriktioner.

Kampen i Istanbul blev spillet med tilskuere, og FCK-manager Ståle Solbakken kalder situationen for "uretfærdig".

- Sportsligt synes vi, at det er en uretfærdig måde at afvikle de to kampe på, siger nordmanden til klubbens hjemmeside.

- I Tyrkiet tillod myndighederne tilskuere, og vi stillede op til kampen under et kæmpe pres for spillerne og klubben, til trods for at det stred direkte mod vores egen overbevisning.

- I Danmark tillader man på nuværende tidspunkt også tilskuere, men her vil Uefa end ikke behandle sagen og udvise os den respekt, vi viste i Tyrkiet ved at spille. Det er i mine øjne håbløst håndteret fra Uefas side, og det giver en sportslig urimelig fordeling over de to kampe uden en fornuftig begrundelse, siger han.

/ritzau/