Europa League ruller igen: Disse danskere kæmper om Uefas næstbedste trofæ

Europa League åbner for alvor torsdag aften, hvor en hel håndfuld danskere skal i aktion.

Lasse Nielsen og Malmø kommer på en svær opgave, når Chelsea kommer på besøg. (Foto: MURAD SEZER © Scanpix)

Der er ingen danske hold med i Europa Leagues knockout-fase, men der er så rigeligt med danske spillere.

Fenerbache og Zenit Skt. Petersborg tyvstartede tirsdag på Europa Leagues 1/16-finaler, men torsdag er der hele 15 kampe på programmet, og det betyder forhåbentlig en masse spilletid til udlandsdanskerne.

Men hvilke spillere med rødbedefarvet pas er egentlig tilbage i Uefas næstfineste turnering?Det kan du blive klogere på herunder.

Riza Durmisi og Simon Kjær mødes i Rom

Den tidligere Brøndby-spiller Riza Durmisi tager på Stadio Olympico i Rom imod Sevilla, der har den danske landsholdsanfører Simon Kjær i truppen.

Simon Kjærs Sevilla vandt fra 2014 til 2016 tre år i træk netop Europa League.

Den danske landsholdsanfører Simon Kjær skal sammen med Sevilla en tur til Rom. (Foto: Peter Cziborra © Scanpix)

Mæhle og Ingvartsen på udebane

I den belgiske Jupiler League cruiser den tidliger AaB'er Joakim Mæhle i Genk mod et mesterskab. Mæhle er fast inventar på det suveræne Genk-hold, mens hans danske holdkammerat og tidligere superligatopscorer, Marcus Ingvartsen, kæmper for at få spilletid.

Joakim Mæhle fik 90 minutters spilletid i sidste uges kamp mod Standard Liège, mens Ingvartsen kom ind i kampens sidste fem minutter.

De to danskere møder i aften Slavia Prag på udebane.

Joakim Mæhle i aktion i Europa League mod Malmø. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Kriseramt Chelsea på skandinavisk visit

Chelsea tabte i weekenden hele 0-6 til Manchester City i den engelske Premier League, og den resultatmæssige snitter skal Lasse Nielsen, Søren Rieks og Anders Christiansen forsøge at udnytte, når Chelsa torsdag aften møder op på Malmøs hjemmebane.

Andreas Christensen er med i truppen for Chelsea, men om det bliver til spilletid er op til hans italienske manager, Maurizio Sarri.

Anders Christiansen i efterårets Europa League-opgør mod tyrkiske Besiktas. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Wass på svær opgave

Daniel Wass skal sammen med sin spanske klub Valencia en tur til Skotland, hvor Celtic og over 60.000 skotter venter på lægterne.

Daniel Wass i duel med Barcelonas Lionel Messi. (Foto: QUIQUE GARCIA © Scanpix)

Maxsø får travlt mod Napoli

Den danske forsvarsspiller Andreas Maxsø, der tidligere har spillet for FC Nordsjælland, skal forsøge at skaffe FC Zürich et godt udgangspunkt inden returkampen, når angrebsivrige Napoli kommer på besøg.

Napolis trekløver med Arkadiusz Milik, Dries Mertens og Lorenzo Insigne kan godt blive en stor mundfuld for den danske stopper.

Andreas Maxsø var i 2016 med til OL for Danmark. Her mod brasilianske Gilberto Jesus. (Foto: FERNANDO DONASCI © Scanpix)
Facebook
Twitter