FC København kæmper sig til milepæl i Europa

FC København er videre til Europa Leagues ottendedelsfinaler efter en samlet 2-1-sejr over Ludogorets.

(Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

FC København skrev torsdag aften klubhistorie ved for første gang at gå videre fra den første knockoutrunde i Europa efter nytår.

Med et 0-0-resultat hjemme mod Ludogorets er FCK videre til Europa Leagues ottendedelsfinaler med en samlet 2-1-sejr.

Kampen blev aldrig specielt underholdende og bar præg af 2-1-sejren fra den første kamp i Sofia for en uge siden, fordi FCK ikke var tvunget til at forcere noget.

FCK begyndte bedst i de første ti minutter med tre afslutninger, inden Ludogorets overtog styringen.

Ludogorets havde bolden i næsten to tredjedele af tiden, og det så ud til at passe FCK fint.

Hjemmeholdet lagde ikke et vildt pres på bulgarerne, der omvendt havde svært ved at finde ud af, hvad de skulle gøre med bolden.

FCK-træner Ståle Solbakken havde truffet et modigt valg ved at satse på Aboubakar Keita på den centrale midtbane ved siden af Uros Matic.

Det var kun Keitas tredje kamp fra start og niende i alt for FCK, men det var ikke til at se i de 65 minutter, han var på banen.

Den blot 19-årige ivorianer fyldte godt med sine lange ben og havde sågar en kvalificeret afslutning, der blev reddet til hjørnespark.

Ludogorets var farligst, når Claudiu Keserü havde bolden i angrebet, og den rumænske angriber var tæt på at score på et nærgående langskud efter en halv time.

Taget blev rullet på

Torsdagens kamp blev spillet under tag i Telia Parken på grund af kraftigt snevejr, så forholdene på grønsværen var fine.

I anden halvleg var billedet det samme. Ludogorets dominerede, mens FCK køligt kontrollerede begivenhederne.

Keserü fik endnu en chance på et hovedstød efter en times spil, men angriberen headede forbi.

Et minut senere skød udeholdets brasilianske kantspiller Wanderson lige forbi stolpen.

Kun en bulgarsk scoring kunne have øget spændingen, men den kom aldrig til glæde for størstedelen af de 17.064 tilskuere.

Tværtimod var FCK-angriberen Andreas Cornelius tæt på at score i den anden ende på et hovedstød.

Og indskiftede Kasper Kusk fik en stor chance, men kunne heller ikke ramme målet.

I slutminutterne blev Nicolai Boilesen skiftet ind og fik dermed debut for FCK.

Kampen endte helt uden scoringer, og det sikrede FCK et historisk resultat. Tre gange tidligere er FCK røget ud af den første duel i Europa efter nytår.

Solbakken ledte også holdet i tre tidligere knockoutdueller mod henholdsvis Manchester City (Uefa Cuppens 16.-delsfinale i 2008/09), Marseille (Europa Leagues 16.-delsfinale i 2009/10) og Chelsea (Champions Leagues ottendedelsfinale i 2010/11).

Fredag er der lodtrækning til Europa Leagues ottendedelsfinaler, hvor blandt andre Manchester United og Ajax er med i bowlen.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter