FC Midtjyllands europæiske drøm lever: Giver Røde Stjerne første nederlag på hjemmebane i to år

FC Midtjylland og FC København vandt, mens Brøndby og Randers måtte nøjes med uafgjort i torsdagens europæiske kampe.

FC Midtjylland hentede torsdag den første sejr i Europa League, da de slog Røde Stjerne 1-0 på udebane. (Foto: MARKO DJURICA © Ritzau Scanpix)

Det kører for FC Midtjylland i Superligaen, hvor holdet fra heden indtager førstepladsen hele seks point foran FC København på andenpladsen.

Men hvor det kører som smurt i Superligaen, har tandhjulene i den grad manglet olie i Europa League - ja lige indtil torsdag aften, hvor FC Midtjylland hentede gruppespillets første sejr på udebane mod Røde Stjerne.

I den serbiske hovedstad Beograd fik midtjyderne tidligt i kampen en hjælpende hånd, da hjemmeholdet blev reduceret til ti mand efter blot tolv minutter. Og som om det ikke var nok, var gavehumøret ikke slut hos hjemmeholdet, som efter 56 minutter sendte bolden i eget net.

Dermed kunne FC Midtjylland gøre det, som intet andet hold har formået i næsten to år. Nemlig at slå Røde Stjerne på hjemmebanen i Beograd.

Og selvom det var med en mand i overtal i næsten hele kampen, er det, i følge DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul, et flot resultat.

- Seneste hold til at vinde i Beograd var Bayern München for knap to år siden, så det er noget af en præstation fra midtjyderne og en af de største europæiske udesejre i klubbens europæiske historie.

Og det var også på tide, at midtjyderne stemplede ind i puljen. Efter to uafgjorte og et nederlag i de første tre opgør, var de pisket til sejr i Serbien, hvis de to øverste pladser i gruppen, som sikrer plads i knock-out-fasen, ikke skulle komme uden for rækkevidde.

Sejren vidner, ifølge Kraul, om, at midtjyderne har været gode til at bruge de erfaringer, de har høstet de seneste sæsoner.

- For et år siden spillede FC Midtjylland Champions League. I det selskab gik de ikke videre, men frugter er blevet høstet, gemt og kan hives frem til netop kampe som den i Beograd, lyder det fra Kraul.

- Når mange af spillerne har stået over for Liverpool og Atalanta for nylig, virker Røde Stjerne måske ikke så skræmmende.

Med sejren spiller FC Midtjylland sig tilbage i kampe om gruppens topplaceringer, og det er også der, de skal være, hvis man spørger Andreas Kraul

- De har helt sikkert set sig selv som et af de to hold, der skal gå videre fra gruppen. Indtil i går, så det svært ud. Det laver den her sejr om på, ikke mindst også mentalt, og nu virker det realistisk at gå efter seks point i de to afsluttende kampe.

FC Midtjylland møder i næste runde gruppens førerhold fra Braga hjemme i Herning, mens Ludogorets venter på udebane i sidste spillerunde.

Brøndby lever efter 'vores bedste europæiske kamp indtil nu'

Brøndbys fans har stadig ikke jublet over en sejr i Europa League i denne sæson, efter det blev til 1-1 hjemme mod skotske Rangers FC torsdag aften. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

Med fire kampe uden en sejr kunne det nemt havde været slut for Brøndby i Europa League.

Men Brøndby lever fortsat videre i gruppespillet efter torsdagens 1-1-kamp hjemme mod skotske Rangers.

Brøndby-træner Niels Frederiksen var bitter over resultatet - også fordi hjemmeholdet længe var foran 1-0.

- Jeg er skuffet. Jeg er faktisk tilfreds med præstationen og med indsatsen. Jeg synes, vi spillede vores bedste europæiske kamp i den her kampagne.

- Vi viste stort mod, prøvede at spille, arbejdede fremad og skabte chancer. Vi var aggressive i vores presspil, siger Niels Frederiksen.

Med blot to point i fire kampe og en sidsteplads i gruppen sigter Brøndby stadig efter enten anden- eller tredjepladsen. Sparta Prag og Rangers har begge fire point og er inden for rækkevidde.

Lyon, som torsdag slog Sparta Prag 3-0, har allerede vundet gruppen med 12 point.

Nummer et og to går videre i Europa League, mens nummer tre går videre til Conference League.

/ritzau/

FC København hopper op på førstepladsen

FC København spillede sig op på førstepladsen i deres gruppe i Conference League, da de på udebane slog græske Poak 2-1. (Foto: ALEXANDROS AVRAMIDIS © Ritzau Scanpix)

FC København kom allerede bagud efter otte minutter af Conference League-opgøret ude mod græske Paok, men formåede at vende det hele på hovedet og vinde 2-1.

Jakob Ankersen og Pep Biel stod for FC Københavns to scoringer.

Sejren betyder, at det danske mandskab nu indtager førstepladsen i gruppen med ni point. Paok har to point færre på tredjepladsen.

/ritzau/

Igen igen, endnu en uafgjort til Randers

Alhaji Kamara og Randers måtte endnu engang nøjes med uafgjort i Conference League efter 2-2 hjemme mod tjekkiske Jablonec. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Randers FC missede en gylden mulighed for sejr, da holdet hjemme mod Jablonec smed en føring på 2-0 og måtte nøjes med 2-2 i Conference League-gruppespillet.

Hjemmeholdet dominerede kampen, både i chancer og spil, men havde svært ved at få bolden i mål.

Kort inde i anden halvleg bragte Randers sig dog på sejrskurs, da Vito Hammershøy-Mistrati og et selvmål sendte kronjyderne foran med 2-0.

De tamme gæster fra Jablonec havde inden de to Randers-scoringer svært ved at spille sig til chancer, men det tjekkiske hold spiste sig stille og roligt ind på hjemmeholdet og fik efter en stærk afslutning scoret til 2-1 og 2-2.

Randers har nu fire point efter fire uafgjorte kampe. Det rækker til tredjepladsen i puljen, hvor AZ Alkmaar har ti point efter en 2-0-sejr over rumænske Cluj.

Jablonec er nummer to med fem point, og Cluj er sidst med et point. Nummer et og to går videre til knock-out-kampene.

/ritzau/