FCK er pludselig én sejr fra europæisk finalestævne: 'Vil være den største præstation i klubbens historie'

Parken-direktør forventer, at FCK får lov til at spille på hjemmebane, når Europa League genoptages.

FC København kan med en samlet sejr over tyrkiske Basaksehir spille sig i et Final Eight-stævne i Europa League, som Uefa har indført på grund af coronakrisen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Europa League blev afblæst efter 12. marts, da corona-pandemien med stor fart spredte sig i Europa. Siden har det stået hen i det uvisse, hvornår turneringen kunne genoptages, og om det overhovedet var muligt at spille turneringen færdig.

Men i går meddelte Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, at de europæiske turneringer skal genoptages og færdigspilles.

Europa League, hvor FC København stadig er med, skal spilles færdig i august. FCK skal spille sit hængeparti – returkampen mod tyrkiske Basaksehir – enten 5. eller 6. august.

At FCK’s Europa League-skæbne nu får lov til at blive afgjort på banen, begejstrer Lars Bo Jeppesen, direktør i Parken Sport & Entertainment.

- Jeg er utrolig glad. Det er en meget vigtig beslutning, der er taget, og den er gået i vores favør. Det er en af de vigtigste kampe, vi har skullet spille. Hvis vi vinder og går videre, er det den største præstation i FC Københavns historie.

- Vi vil gerne spille mod de bedste i verden, og at vi nu får lov til at spille mod Istanbul, er et skridt på vejen.

Inden corona-nedlukningen af Europa League nåede FCK at spille klubbens første ottendedelsfinale, som blev tabt med 0-1 på udebane mod Basaksehir. Lykkes det i returkampen at spille sig til en samlet dansk sejr, går FCK videre til kvartfinalerne, som på grund af coronavirus bliver afholdt som et Final Eight-stævne, hvor der spilles knald eller fald-kampe i hver runde.

FCK tabte 0-1 i den første kamp i ottendedelsfinalen mod tyrkiske Basaksehir. (Foto: KEMAL ASLAN © Scanpix)

Final Eight-stævnet bliver uden hjemmebanefordele. Kampene skal spilles på neutrale stadions i fire tyske byer. Men Uefa har endnu ikke besluttet, om de resterende ottendedelsfinaler inden Final Eight-stævnet skal spilles på de oprindeligt planlagte stadions.

Om FCK får glæde af hjemmebanefordel i returkampen mod Basaksehir er derfor usikkert.

- Jeg tror sandsynligheden for, at vi kommer til at spille kampen i Parken er meget stor. Der er ikke noget, der taler logisk for, at den kamp ikke skulle kunne spilles her. Det er jeg meget optimistisk omkring, siger Lars Bo Jeppesen.

Hvis Uefa giver grønt lys til at kampen kan spilles i Parken, håber Lars Bo Jeppesen også, at det bliver med tilskuere på tribunerne.

- Jeg tænker, at så vil vi gerne have så mange tilskuere som muligt i Parken. Vi er klar til at have op imod 10.000 tilskuere delt op sundhedsmæssigt forsvarligt, hvis vi får lov. For det have fans’ opbakning i sådan en kamp, kan være altafgørende.

Hvor returkampene i ottendedelsfinalerne skal spilles, ventes besluttet omkring den 10. juli.

De fire tyske værter for Final Eight-stævnet bliver Köln, Duisburg, Düsseldorf og Gelsenkirchen. Stævnet vil blive spillet fra 10. til 21. august