FCK får et point i nordisk tvekamp: 'Sådan nogle aftener, man vil huske'

FCK blev hjulpet på vej af et selvmål af danske Lasse Nielsen, da københavnerne fik 1-1 ude mod Malmö FF.

FC København fik et point med hjem fra svenske Malmø FF. (Foto: 10600 Andreas Hillergren/TT © Scanpix)

FC København er fortsat ubesejret i Europa Leagues gruppespil i denne sæson.

Torsdag aften fik københavnerne kæmpet sig til 1-1 på udebane i øresundsslaget mod Malmö FF. Dermed har FCK hentet fire point i de første to kampe.

Det rækker til en delt førsteplads sammen med Dynamo Kiev, mens Malmö og FC Lugano kun har et enkelt point.

Kort før pausen kom FCK foran på et selvmål af danskeren Lasse Nielsen, mens Malmö udlignede ved holdets offensive talisman, anfører Markus Rosenberg.

En aften man vil huske

FCK's anfører Andreas Bjelland var da også fint tilfreds med det ene point efter et hårdt svensk pres til sidst i kampen.

- Sådan som kampen forløber, så skal vi være tilfredse med et point. Vi vidste, det ville blive svært at spille herovre. Vi kommer foran og har fin kontrol i starten af anden halvleg, men derefter sætter de et tryk på os, siger Bjelland til DR Sporten.

Kampen blev spillet i en intens og højlydt kulisse, hvor mange FCK-fans også var til stede på stadion. Og det er et opgør og oplevelse, som Bjelland vil huske tilbage på med gode minder.

- Der har været meget tryk på denne kamp. Det var en fantastisk oplevelse. Jeg sagde til spillerne, inden vi stod i vores lille klynge ude på banen: Det er derfor, vi spiller fodbold. Det her er de sjove kampe.

- Det er sådan nogle aftener, man vil huske. Europæisk drama i et slag om Norden. Det var en rigtig fed oplevelse, siger han.

Skandinavisk tvekamp

Malmö startede med tre danskere på banen, men ingen af dem havde en heldig aften. Søren Rieks og Anders Christiansen var begge skiftet ud, da der var spillet 55 minutter, mens Lasse Nielsen altså scorede selvmål.

Op til kampen havde spillerne i den svenske klub sammen ytret, at man gerne ville udfordre københavnernes status som den dominerende klub i skandinavisk fodbold.

Storebror-lillebror-forholdet og fangrupperingernes foragt for hinanden var også et tema på bannere og i sange på de fyldte tribuner.

Begge klubber kan formentlig også se frem til en bøde for brug af fyrværkeri før og under kampen.

FCK var presset

Inde på banen var der også tænding, og kampens tyske dommer måtte lystigt fløjte for frispark gennem hele kampen.

Men hvor der var mange dueller om bolden, var der ingen nævneværdige målchancer indtil det femte minut af tillægstiden i første halvleg.

Højrebacken Guillermo Varela blev sendt dybt med en god stikning, og han sendte et fladt indlæg ind mod bageste stolpe, og her dirigerede Lasse Nielsen klodset bolden i eget net.

Michael Santos lå bag Nielsen, men danskeren havde rigelig tid og plads til at sende bolden forbi mål i stedet.

  • FCK og Malmø FF bragede sammen i det svenske. (Foto: Claus bech © Scanpix)
  • Malmø havde tre danskere i startopstillingen - blandt andre Andreas Christiansen. (Foto: 10600 Andreas Hillergren/TT © Scanpix)
  • Danske Lasse Nielsen scorede selvmål for Malmø. (Foto: 10600 Andreas Hillergren/TT © Scanpix)
  • Jubel efter 1-0-føringen for FCK. (Foto: Claus bech © Scanpix)
1 / 4

Selvmålet tvang Malmö-spillerne endnu længere frem på banen efter pausen, og i jagten på en udligning blev Søren Rieks skiftet ud.

I stedet overtog den startende højre back Jo Inge Berget positionen på venstre midtbane, og det viste sig at være en klog disposition.

Under ti minutter efter pausen sendte han et indlæg ind i panden på en umarkeret Markus Rosenberg, og anføreren udlignede til 1-1.

Ti minutter senere var assistmager Berget selv tæt på at score, men FCK-keeper Karl-Johan Johnsson fik akkurat fingerspidserne på det, der skulle vise sig at være kampens bedste forsøg på et afgørende mål.

/ritzau/