FCK fortsat ubsejret i Europa League: Deler med Dynamo Kiev i Parken

Jens Stage scorede tidligt, men den tidligere FCK'er Benjamin Verbic svarede igen, da Dynamo Kiev fik 1-1.

Jens Stage bragte FC København foran 1-0 mod Dynamo Kiev efter fire minutter, da de to hold mødtes i Europa League torsdag aften (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

FC København var torsdag aften på vej mod tre vigtige point i Europa League-gruppespillet, men det forhindrede den tidligere FCK-spiller Benjamin Verbic.

De danske mestre var ellers kommet foran på et tidligt mål af Jens Stage, men Dynamo Kiev, som også brændte et straffespark i kampen, fik 1-1 med hjem efter Verbic' scoring.

Med to runder igen har FCK og Dynamo Kiev begge seks point, mens Malmö FF følger efter med fem point på tredjepladsen. Lugano på sidstepladsen har to point efter torsdagens nulløsning mod svenskerne.

FCK møder i næste runde Lugano på udebane, mens Dynamo Kiev igen skal nær den danske hovedstad til udekampen mod Malmö FF.

Stage i hopla på uvant position

Forud for torsdagens opgør gjorde FCK-manager Ståle Solbakken det klart, at angrebsesset Dame N'Doye ville misse kampen mod ukrainerne på grund af efterveerne af en knæskade.

I stedet havde Ståle Solbakken valgt Michael Santos og Pieros Sotiriou til angrebet, mens Jens Stage lå noget uvant i højre side af midtbanen fra start.

Det viste sig som en god løsning, da den tidligere AGF'er søgte med frem i det fjerde minut. En fri Stage satte indersiden på et Pierre Bengtsson-indlæg til bageste stolpe, og så var FCK i front 1-0.

  • Københavnerne fik den perfekte start på kampen, som de også gjorde på udebane mod Kiev i forrige uge, da de efter fire minutter bragte sig foran. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Pierre Bengtsson slog fra en position tæt på hjørneflaget et højt indlæg i feltet, og da Kiev-keeperen ikke kunne holde bolden, luerede Jens Stage på bagerste stolpe til en nem 1-0-scoring. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • 1-1-resultatet betyder, at FCK og Kiev fortsat ligger helt lige med seks point i toppen af gruppen, inden resultatet af Malmös kamp mod Lugano er kendt. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
1 / 3

Ukrainerne rystede chokstarten af sig, tilkæmpede sig overtaget på den centrale midtbane og spillede sig frem til et par store muligheder.

Den største tilfaldt Viktor Tsygankov, der et kvarter inde i opgøret misbrugte et straffespark, som Carlos Zeca begik ved at ramme bolden med albuen i feltet.

Det blev også til en stor chance til Artem Besiedin, hvis afslutning ikke havde meget luft ned til overliggeren.

Verbic gjorde det onde ved sin tidligere klub

Første halvleg blev spillet i et højt tempo, og sådan fortsatte det bogstavelig talt, da dommeren fløjtede anden halvleg i gang.

12 sekunder var spillet af halvlegen, da Oleksandr Karavaev sparkede bolden snert forbi mål med en tåhyler. Og samme Karavaev fik plads otte minutter senere, men sparkede igen skævt.

Intensiteten steg, som kampen skred frem, og særligt FCK-anfører Zeca var involveret i nogle skærmydsler.

Med 20 minutter igen viste Verbic nogle af de kvaliteter, der gjorde ham til en profil i FCK-trøjen i sin tid. Foran de 23.166 tilskuere i Telia Parken passerede han målmand Karl-Johan Johnsson efter et par hurtige kombinationer fra gæsterne.

Dynamo Kiev satte sig på spillet, men det kastede ikke flere mål af sig, og alt er fortsat åbent i gruppen.

Dynamo Kievs Benjamin Verbic gjorde det onde ved sin tidligere arbejdsgiver FCK. Han blev skiftet ud i slutningen af 2. halvleg, og her blev han klappet af banen i Parken. (Foto: sergei supinsky © Scanpix)

Malmö FF forpasser mulighed for ravage i gruppen

Danskerklubben Malmö FF kunne ikke drage nytte af, at FC København og Dynamo Kiev atter delte i Europa League torsdag aften.

Den skånske klub måtte nemlig også selv nøjes med et enkelt point i udekampen mod bundholdet FC Lugano fra Schweiz.

Dermed forpassede Malmö muligheden for at overhale både Dynamo Kiev og FCK, inden svenskerne skal møde de to modstandere i gruppespillets to afsluttende runder.

FCK topper gruppen sammen med Dynamo Kiev med seks point, mens Malmö har fem point. Lugano er under maksimalt pres med sølle to point.

Flere danskere med hos Malmö

Danskerne Lasse Nielsen og Søren Rieks var begge i Malmös startopstilling. Jonas Knudsen varmede bænken, mens Anders Christiansen er skadet og tvivlsom til de afsluttende Europa League-kampe.

På banen blev Lasse Nielsen tildelt et gult kort lige før pausen, men ellers var det småt med danske højdepunkter i kampen. Jonas Knudsen blev skiftet ind i de sidste 21 minutter.

I det hele taget var det ikke nogen stor fodboldkamp, og ingen af holdene virkede utilfredse med en pointdeling, selv om Lugano havde mere at vinde end at tabe.

  • Malmö havde danske Lasse Nielsen og Søren Rieks med på banen fra start, mens landsholdsaktuelle Jonas Knudsen sad på bænken fra kampens begyndelse. (Foto: Arnd Wiegmann © Scanpix)
  • Søren Rieks spillede på Malmö FF's venstre midtbane (Foto: Arnd Wiegmann © Scanpix)
  • Også danske Lasse Nielsen var med fra start hos Malmö FF. (Foto: Alessandro Crinari © Scanpix)
1 / 3

Kampen blev heller ikke mere intensiv af, at den blev spillet i Sankt Gallen nær den tyske grænse. Sankt Gallen ligger en køretur på cirka 300 kilometer fra Lugano, der ligger tæt på den italienske grænse.

Derfor var tribunerne næsten tomme bortset fra mest inkarnerede fangrupperinger fra begge hold.

Det var i øvrigt på det moderne stadion i Sankt Gallen, at det danske fodboldlandshold i marts forberedte sig til EM-kvalifikationskampen ude mod Schweiz.

Torsdag blev norske Rosenborgs skæbne beseglet i Europa League, da holdet tabte for fjerde gang af fire mulige og nu ikke længere kan gå videre. Sporting CP fra Lissabon vandt 2-0 på Lerkendal mod Mike Jensen og co.

Landsholdsreserve Frederik Rønnow lukkede to mål ind, da Eintracht Frankfurt tabte 1-2 ude til Standard Liege. Begge hold har seks point og kæmper med al sandsynlighed om at følge med Arsenal videre fra gruppe F.

/ritzau/