FCK pligtsejrede mod miniput, mens FC Midtjylland ramte muren i Braga

FC København fik tre point mod Lincoln Red Imps fra Gibraltar, mens FC Midtjylland tabte 3-1 i Braga.

FCK kunne have vundet større. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

FC København så torsdag aften Lincoln Red Imps udligne til 1-1 i Parken, men slap alligevel fra mødet med Gibraltars mesterhold med en pligtsejr.

En scoring på straffespark af Jonas Wind i slutningen af første halvleg og en målmandsfejl sørgede for, at københavnerne vandt 3-1 uden at ramme sit topniveau i Conference League-opgøret.

Sejren betyder, at FCK har maksimumpoint efter to gruppekampe.

Tre gange kunne FCK juble undervejs i opgøret, men det kunne være blevet til flere. (Foto: (c) Ritzau Scanpix)

Parken har plads til lidt over 38.000 mennesker - godt 4000 flere, end der bor i Gibraltar.

Og forskellen var også hurtigt til at se.

Københavnerne kom foran efter bare 3 minutter og 35 sekunder. Pep Biel drev bolden frem, før William Bøving med et indlæg til bageste stolpe fandt Kevin Diks.

Den angrebslystne højre back satte panden på bolden og fik tilsyneladende lidt hjælp af en gibraltarisk fod, før bolden endte i netmaskerne.

Det duftede af en potentiel storsejr i Parken, da Wind få minutter senere stod helt fri i feltet. Landsholdsangriberens forsøg blev dog blokeret af en heroisk tackling.

Lincoln red den værste storm af og kom langsomt bedre med i kampen.

Efter 17 minutter spillede gæsterne sig første gang frem til en chance, men en halvsløj afslutning truede ikke Kamil Grabaras mål.

Til gengæld havde polakken besvær med at håndtere en tilbagelægning efter lidt over en halv time.

På kluntet vis sparkede han bolden ud til hjørne, og det blev straffet. På hjørnesparket fik FCK-forsvaret pandet bolden væk, men Lincoln-spanieren Marco Rosa stod klar til at hamre nedfaldsbolden i nettet.

FCK-spillet fungerede slet ikke, og spillerne forsøgte at råbe hinanden i gang.

Et par store muligheder blev brændt af Biel og Bøving, før Diks igen fik en hovedrolle. Hollænderen blev væltet i feltet, og kampens kvindelige dommer, ukrainske Kateryna Monzul, pegede på straffesparkspletten.

Herfra sørgede Wind for en pauseføring på 2-1 med et fladt spark helt ude i siden.

Gæsterne gav ikke op og stod for anden halvlegs første afslutning, da føromtalte Rosa sparkede over mål på et langskud.

Men gejsten blev punkteret en smule i det 52. minut. Lincoln-målmand Lolo Soler gled, da en tilbagelægning nærmede sig, og i stedet kunne Jens Stage lægge bolden i et tomt mål til 3-1.

FCK møder græske Paok i Parken om tre uger i næste gruppekamp.

FC Midtjylland smider pauseføring og taber i Braga

To straffespark og et rødt kort bankede luften ud af FC Midtjylland, da holdet torsdag aften tabte 1-3 til portugisiske Braga i Europa League.

Evander stod for midtjydernes enlige mål. Brasilianske Galeno fra Braga var i hopla med to mål, mens anfører Ricardo Horta lavede målet til 2-1.

Nederlaget betyder, at Midtjylland har ét point efter to kampe. Dermed ligger de nederst i gruppen. Braga indtager andenpladsen med tre point.

Kampen startede i et ganske afdæmpet tempo. Midtjyllands bagkæde så komfortabel ud, selv om Braga sad på spillet.

Flere gange forsøgte hjemmeholdets spillere på dramatisk vis at smide sig i midtjydernes straffesparksfelt, men det var ikke nok til at overbevise dommer Stéphanie Frappart.

Paradoksalt nok var det i stedet danskerne, der skulle blive begået ulovligheder imod i modstanderens felt.

På klodset vis blev Gustav Isaksen nedlagt. Det udnyttede Evander køligt ved at lægge bolden let og elegant ind over stregen fra pletten.

Evander satte stensikkert det første mål ind på straffespark. (Foto: MIGUEL RIOPA © Ritzau Scanpix)

0-1-målet tog dog langt fra modet fra Braga, der i stedet øgede tempoet i kampen.

Efter lidt mere end en halv time blev FC Midtjylland fanget højt på banen efter et hjørnespark. I en en-mod-en-situation fik Midtjylland-målmand Elias Olafsson tacklet en Braga-spiller i feltet.

Umiddelbart lignede det, at han ramte bolden rent, men det mente hverken videodommeren eller Frappart.

Midtjyderne kunne dog ånde lettet op, da Olafsson efterfølgende reddede sparket fra anfører Ricardo Horta.

Straffespark forblev det helt store emne torsdag aften. Kort inde i anden halvleg blev Braga nemlig tildelt endnu et straffespark efter et sammenstød mellem Juninho og en Braga-spiller.

Denne gang sendte Bragas brasilianske offensivspiller Galeno sikkert bolden forbi en ellers velspillende Olafsson.

Straffe, spark og mål. (Foto: (c) Ritzau Scanpix)

Braga fastholdt momentum efter udligningen. Syv minutter efter forsøgte holdet sig fra distancen. Forsøget landede for fødderne af Horta efter en afretning. Denne gang missede han ikke.

Føringsmålet fik Braga til at slippe speederen en smule, og det fik midtjydernes spil til at blomstre. Det danske hold skabte flere store chancer, men slutproduktet manglede.

En dårlig dag blev værre for Juninho, da han blev udvist i slutminutterne. Midtjylland-spilleren stoppede en Braga-spiller i en kontra som sidste mand.

I kampens sidste aktion endte Midtjylland med at blive udspillet efter endnu en kontra. Braga spillede chancen større og større, inden Galeno fordoblede sin målscore.

I gruppens andet opgør vandt Røde Stjerne fra Serbien med 1-0 på udebane mod Ludogorets. Røde Stjerne har dermed seks point efter to kampe.

Ludogorets har et enkelt point ligesom Midtjylland, men har en bedre målscore.

Hårdtkæmpende Brøndby måtte give fortabt til sidst

Brøndby kæmpede hårdt for at få point med fra Lyon, men måtte se sig slået 0-3 af et bedre mandskab, da de to hold mødtes i anden runde af Europa League-gruppespillet torsdag aften.

Sejren til det franske hold kom i hus efter to mål af Karl Toko Ekambi og et enkelt af Houssem Aouar.

Nederlaget efterlader danskerne med et enkelt point efter to gruppekampe. Det er nok til en tredjeplads. Lyon har maksimum point og indtager derfor førstepladsen.

Der var massevis af nærkampe i Frankrig. (Foto: (c) Ritzau Scanpix)

Brøndby virkede indledningsvist en smule nervøs i opgøret, hvor hjemmeholdet hurtigt pressede danskerne tilbage på egen banehalvdel.

Derfor var det i store dele af kampen svært at få øje på den helt nye spillestil, som cheftræner Niels Frederiksen havde varslet forud for torsdagens opgør.

Lyons tekniske trekløver bestående af den tidligere Liverpool-spiller Xherdan Shaqiri, Lucas Paqueta og Houssem Aouar holdt Brøndby-spillerne på afstand med hurtige kombinationer.

Paqueta sendte efter 27 minutter en flad afslutning fra kanten af feltet på stolpen, men efter af være blevet ramt i ryggen af returen, kunne Brøndby-målmand Mads Hermansen samle bolden op.

Minuttet senere stod den danske målmand det rigtige sted igen efter et hjørnespark, hvorfor Brøndby skulle prise sig lykkelige over ikke at være kommet bagud ved pausen.

Lyon fortsatte i anden halvleg med at sidde tungt på spillet, mens Brøndby sporadisk fik muligheden på en kontra.

Efter en længere periode med flere halve chancer tog Lyon føringen efter 64 minutter. Angriberen Karl Toko Ekambi kunne sætte pandebrasken på bolden efter en hovedstødskombination med Paqueta tæt inde under mål.

Få minutter senere udbyggede samme Ekambi føringen, da han i en kontra stod det rigtige sted foran Brøndby-målet. Et fladt indlæg fra højre side strøg hele vejen gennem forsvaret, hvorefter Lyon-angriberen med en hård inderside kunne passere Hermansen.

Karl Toko Ekambi var kampens store spiller. (Foto: (c) Ritzau Scanpix)

2-0-målet så ud til at punktere håbet om at komme fra Frankrig med point i behold.

Det udnyttede Lyon til at udbygge føringen endnu en gang med fem minutter tilbage. Efter en soloaktion i højre side kunne Ekambi lægge bolden ind i panden på Aouar, der fik presset bolden ind over stregen med et hårdt hovedstød.

I gruppens anden kamp tog Sparta Prag hjemme imod Glasgow Rangers. Den kamp vandt hjemmeholdet med 1-0, hvilket bringer dem op på andenpladsen i gruppen efter to kampe.

Sparta Prag har fire point, mens Rangers har nul.

Randers fik point igen

Randers FC kan godt tillade sig at være ærgerlige over, at det kun blev til ét point torsdag aften mod rumænske CFR Cluj i Conference League-gruppespillet.

Alhaji Kamara havde bragt Randers i front kort før pausen, og kronjyderne var tæt på 2-0, inden Cluj i stedet fik udlignet til 1-1.

Det var endnu en gang en dødbold, som Randers scorede på. Det samme var tilfældet ved begge mål i 2-2-opgøret mod AZ Alkmaar i første gruppekamp.

Dermed er Randers nu på to point efter to kampe i Conference League og ligger nummer tre i gruppen.

Den rumænske træner var hele over alle tangenterne på følelsesklaveret. (Foto: (c) Ritzau Scanpix)

Det var fra start ikke til at se, at Randers var på besøg hos en klub, der er vant til at spille europæisk fodbold. Allerede efter tre minutter fik backen Oliver Bundgaard en god mulighed, da han fik afsluttet fra venstre side af feltet. Men skuddet voldte ikke Cluj-målmanden det store besvær.

20-årige Bundgaard kom også til afslutning efter ti minutter, hvor hjemmeholdet stadig intet offensivt havde skabt.

Det var en første halvleg, hvor begge hold havde svært ved at komme igennem til store oplagte målchancer.

Randers gjorde et godt forsøg efter en halv time, da Tosin Kehinde kombinerede med Alhaji Kamara og sendte et fladt indlæg ind til Stephen Odey ved forreste stolpe. Afslutningen fra en ellers god position var dog upræcis og blev sparket væk af en forsvarsspiller.

Alt imens Cluj endelig begyndte at skabe chancer, lykkedes det for Randers at komme foran. Og ligesom begge scoringer mod AZ Alkmaar i første kamp skete det efter en dødbold.

Vito Hammershøj-Mistrati lagde et hjørnespark perfekt ind i hovedet på angriber Alhaji Kamara, der sikkert headede bolden i mål til en Randers-føring kort før pause.

Den sierraleonske angriber fortsatte med at komme til chancer i starten af anden halvleg. Men et nyt hovedstød tæt under mål gik over. Endnu tættere på 2-0 kom Randers med 25 minutter igen, da Kehindes fremragende lob over målmanden tog overliggeren.

I stedte gik det galt for Randers to minutter senere. Et godt Cluj-opspil åbnede Randers-forsvaret op, og så var Claudiu Petrila alene med Patrik Carlgren i målet. Han satte nemt bolden forbi, og så var der udlignet.

Efter scoringen var det Cluj, der var det farligste hold på banen, men Randers holdt stand og fik et vigtigt point med hjem fra Rumænien.

I gruppens anden kamp vandt AZ Alkmaar på hjemmebane over FK Jablonec med 1-0. Den hollandske klub fører nu gruppen med fire point.

/ritzau/