FCK'ere tror på europæisk triumf: 'Kan vi overpræstere, så går vi videre'

Både manager Ståle Solbakken og spillerne mener, F.C. København har niveauet til at slå Atalanta og gå videre til Europa League-gruppespillet.

Blandt andre Viktor Fischer tror på succes med Atalanta i kvalifikationen til Europa League. (Foto: Tariq Mikkel Khan © Scanpix)

Det var spil til ét mål i store perioder, da Atalanta og F.C. København i sidste uge spillede 0-0 i Italien i det første opgør i kvalifikationen til Europa League.

Men når FCK torsdag aften spiller returopgør i Parken, så forventer FCK-manager Ståle Solbakken, at hans hold vil vise sin styrke på hjemmebane mod det italienske mandskab.

- I nogle periode håber vi at kunne komme på bolden og skabe nogle chancer, men vi må også være forberedte på, at vi skal forsvare os, siger Ståle Solbakken.

For at gå videre til gruppespillet i Europa League i år skal kampen mod Atalanta vindes torsdag. Enten i regulær spilletid, forlænget spilletid eller straffesparkskonkurrence.

Foruden returopgøret i København mod FCK har Atalanta dog vist stor styrke i begyndelsen af sæsonen ved at vinde 4-0 over Frosinone og spille 3-3 ude mod Roma i den italienske Serie A.

Derfor har Ståle Solbakken også stor respekt for italienerne.

- Jeg håber, det bliver en jævn og hård kamp, hvor vi kan lave en god taktisk præstation, og at vi så kan trække det længste strå, men vi møder et hold, hvor deres b-hold spillede 3-3 mod Roma (i weekenden, red.).

- Så vi skal op imod et meget, meget stærkt hold, som vi også så i den første kamp, siger nordmanden.

En af dem der skal score målene for de københavnske løver, er holdets stjerne Viktor Fischer, og vanen tro er han fuld af selvtillid før mødet i Parken med det italienske hold.

- Jeg tror på, at vi har niveauet til at slå vores modstander, og det skal vi også tro på. Hvis vi spiller ti kampe mod Atalanta, så tror jeg, at de vinder flest, men vi skal jo kun spille én, og det udgangspunkt er så fint for os.

- Hvis vi kan overpræstere og levere en god kamp, så kan vi gå videre. Det går vi efter, men det er et rigtig, rigtig stærkt hold, siger Fischer.

Forsvaret skal stå stærkt igen

For en uge siden spillede F.C. København-forsvaret en stor kamp i Italien, og for at gå videre til gruppespillet skal den københavnske defensiv endnu en gang være solid.

En af dem der formentlig vil være at finde blandt de fire bagerste torsdag, er Andreas Bjelland, og midterforsvareren går ind til opgøret med samme tro på tingene som sin holdkammerat.

- Forventningen er, at vi vinder og går videre. Vi står i en finale om at komme i Europa League. Det bliver forhåbentlig en stor aften i morgen (torsdag, red.), siger Andreas Bjelland.

- Det er selvfølgelig et godt hold vi skal op imod, men vi bliver nødt til at prøve at vise, hvad vi er gode til og at det er os, som spiller hjemme.

FC Københavns kamp mod Atalanta samt Brøndby og FC Midtjyllands opgør kan følges direkte i LIGA på P3 fra klokken 18.

Facebook
Twitter