Fischer efter EL-avancement: 'Det er smukt'

Viktor Fischer er begejstret efter FCK's sejr over Atalanta efter straffesparkskonkurrence.

Nicolai Boilesen (venstre) og Viktor Fischer (højre) var begge med til at sikre FCK avancement til gruppespillet i Europa League. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

FC København sikrede sig efter straffesparkskonkurrence i Parken en billet til efterårets gruppespil i Europa League. Viktor Fischer, der spillede de første 65 minutter i Parken, var naturligvis begejstret efter slutfløjt.

- Det er en kæmpe bedrift, siger Viktor Fischer.

Der var ellers få, der levnede FCK mange chancer mod et stærkt Atalanta-hold. Københavnerne budgetterer ellers med europæisk gruppespil i hver sæson, og der var derfor en forventning om, at FCK skulle slå Atalanta ud.

- Det er utroligt, at der kan være pres på FCK, når man møder et hold, der på papiret er så meget stærkere, og så indfrier vi bare forventningerne alligevel. Det er smukt, siger Viktor Fischer.

- Vi har flyttet barren for, hvor gode vi selv kan mene, vi er. Nu tror vi på, at vi kan slå hold, der på papiret er bedre end os selv, og det kan vi tage med ind i Europa League.

Efter 0-0 i Italien og også 0-0 efter den ordinære spilletid i returopgøret, skulle kampen afgøres i forlænget spilletid. Her blev der heller ikke scoret, og så skulle der straffesparkskonkurrence til, før en vinder kunne findes. En nervepirrende oplevelse, fortæller FCK’s venstreback Nicolai Boilesen.

- Det var svært at holde til det, men det var en fantastisk afslutning på en rigtig fed aften. Fansene var helt fantastiske i aften, og det var dem, der trak os over målstregen, da det var allerhårdest, siger Nicolai Boilesen.

Ligesom Viktor Fischer er Nicolai Boilesen stolt over, at FCK formåede at sikre sig avancement til Europa League-gruppespillet mod de stærke italienere. Venstrebacken vurderer, at FCK havde heldet med sig set over de to opgør.

- De har et sindssygt godt hold, men vi har også en målmand, og han gjorde det fantastisk igen i dag og havde i hvert fald to vigtige redninger i første halvleg. Men du skal også have lidt held med, hvis du skal slå et hold som Atalanta, men jeg synes vi leverer en fantastisk præstation, og set over to kampe kæmper vi numsen ud af bukserne. Jeg er superstolt af gutterne, siger Nicolai Boilesen.

Der er lodtrækning til gruppespillet i Europa League fredag klokken 13.

Facebook
Twitter