Fodboldkommentator: Det kan blive vanvittig godt i Europa

Tre danske hold har muligheden for at gå videre i Europa League her til aften, og det ville være stort for dansk fodbold.

Sønderjyske har muligheden for at levere et stort resultat torsdag aften i Europa League. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Godt nok ser opgaven en anelse svær ud for Brøndby, der i aften møder Hertha Berlin, men generelt set er der mulighed for en rigtig god dansk fodboldaften i Europa League, da både FC Midtjylland og Sønderjyske vandt deres første kampe.

- Jeg vil blive skuffet, hvis ikke et hold som minimum går videre. To hold vil være rigtig godt for dansk fodbold, og hvis det skulle lykkes med tre, så er det bare vanvittig godt, siger DR’s fodboldkommentator Andreas Kraul.

- Det er en spændende aften. Det er jo sjovt, at vi på det her tidspunkt har så mange muligheder, og de har jo egentlig et godt udgangspunkt. Brøndby har måske ikke et favoritudgangspunkt, men de er jo på ingen måde ude af de to opgør mod Hertha Berlin, siger han.

Sønderjyske imponerer

Sønderjyske vandt overraskende nok deres første kamp over polske Zaglebie på udebane med 2-1, hvilket giver dem et rigtig godt udgangspunkt før kampen i torsdag aften.

- Det har været meget imponerende, det vi har set fra dem indtil videre. Det har specielt været imponerende at se deres evne til at udnytte chancer. De har været skarpe på de færre chancer, der kommer i Europa, og det har danske hold tit manglet, forklarer Andreas Kraul.

- Man skal huske på, at det kræver erfaring at præstere godt i Europa, og de har Sønderjyske ikke meget af. Deres træner er også debutant. Så det har næsten været det mest imponerende af de danske hold, siger han.

FC Midtjylland husker succes

Ligesom Sønderjyske hentede FC Midtjylland et flot resultat på udebane i Ungarn, hvor Videoton blev besejret med 1-0, hvilket bringer midtjyderne i en favorabel situation før returkampen.

- FC Midtjylland virker i den grad som et hold, der har lært af deres gode oplevelser fra sidste sæson. Midtjylland har været gode til at tage den attitude og vist, at de har været det bedre hold. De har ønsket at vise, at de har været det stærkeste hold, siger Andreas Kraul.

Brøndby har brug for mirakel

Godt nok endte det med et 1-0 nederlag for Brøndby mod Bundesliga-holdet Hertha Berlin, men der var flere gode takter, og det neutrale kunne måske mene, at de havde fortjent et bedre resultat.

- Jeg synes, at det er lidt ærgerligt, at Brøndby ikke fik bare en enkelt scoring i Berlin. De havde nogle store chancer, og det havde været betryggende med et udebanemål. Specielt fordi det bliver svært at holde Hertha Berlin fra kontrachancer, siger Andreas Kraul.

- Derfor tror jeg, at Brøndby skal lave en del mål for at gå videre. Det er klart det danske hold, der har de mindste muligheder for avancement, forklarer fodboldkommentatoren.

FC Midtjylland spiller klokken 18, Sønderjyske spiller klokken 19.15, mens Brøndbys kamp starter klokken 20.15. Alle kampe kan selvfølgelig følges i LIGA på P3.

Facebook
Twitter