Griezmann sørger for Atlético Madrid-sejr i EL-finale

Antoine Griezmann scorede to gange, da Atlético Madrid besejrede Marseille 3-0 i Europa League-finalen.

Atlético Madrid vandt onsdag aften Europa League finalen 3-0 over Marseille. REUTERS/Vincent Kessler (Foto: Vincent kessler © Scanpix)

En fransk spiller blev matchvinder, da den franske fodboldklub Olympique Marseille onsdag aften spillede finalen i Europa League på fransk jord.

Uheldigvis for Marseille var det onsdagens finalemodstander, Atlético Madrid, der havde Antoine Griezmann på holdet, og med to mål lagde franskmanden grundstenen til en 3-0-sejr til Atlético Madrid.

Det er den spanske storklubs tredje Europa League-triumf i dette årti, efter at klubben også kom til tops i 2010 og 2012.

Siden har Atlético Madrid i både 2014 og 2016 været tabende finalist i Champions League.

Fejl satte Atlético i gang

Med sejren fik Atlético Madrid oprejsning efter en ellers lidt skuffende sæson i Europa.

Klubben kunne mod sædvane ikke levere i Champions League, hvor holdet sluttede efter Roma og Chelsea i sin gruppe.

Fra gruppens tredjeplads blev Atlético Madrid overført til Europa League, hvor holdet på vejen mod finalen blandt andet eliminerede FC København med samlet 5-1.

Efter en god indledning kom Marseille brutalt ned på jorden knap midtvejs i første halvleg, og det var aldeles selvforskyldt.

Målmand Steve Mandanda sendte en noget hasarderet hård aflevering frem til holdkammeraten Andre Zambo Anguissa, der ikke fik kontrol over bolden.

Atlético Madrids anfører, Gabi, sendte bolden frem til Antoine Griezmann, og topscoreren fra EM i 2016 scorede klinisk til 1-0.

Så kunne Atléticos cheftræner, Diego Simeone, juble fra sin plads på tribunen.

Den temperamentsfulde argentiner er fortsat karantæneramt, efter at han blev bortvist i den første semifinalekamp mod engelske Arsenal.

Efter en halv time blev betingelserne endnu sværere for Marseille, da holdets anfører og kreative omdrejningspunkt, Dimitri Payet, måtte lade sig udskifte med en skade.

Der blev ikke scoret mere i første halvleg, men efter få minutter af anden halvleg slog Antoine Griezmann og Atlético Madrid igen til med scoringen til 2-0.

Bolden blev spillet frem mod den franske stjerneangriber, som med flotte træk og en smart afslutning sendte bolden over Steve Mandanda til en fordobling af føringen.

Franskmændene forsøgte mod slutningen en sidste desperat aktion, men i stedet scorede anfører Gabi til 3-0.

Kort før tid blev Atlético-veteranen Fernando Torres sendt på banen i stedet for Antoine Griezmann.

34-årige Fernando Torres slutter i klubben efter denne sæson, og ganske symbolsk fik legenden lov til at løfte trofæet først sammen med Gabi.

/ritzau/

Facebook
Twitter