Hjemme skidt, ude bedst: Danske sejre i Europa League-kvalen

Både FC København, FC Midtjylland og Brøndby vandt på udebane i Europa League-kvalifikationen, mens FC Nordsjælland tabte hjemme.

Hany Mukhtar blev skiftet ind for Brøndby og scorede et flot mål efter få sekunder på banen. (Foto: Darko Vojinovic © Scanpix)

Fire danske Superliga-hold var torsdag aften i aktion i jagten på en plads i Europa League-gruppespillet. Det blev en overvejende positivt dansk aften, men der var dog malurt i bægeret i Farum.

FC København kunne tage hjem fra Bulgarien med et godt udgangspunkt i bagagen.

Torsdag aften vandt københavnerne 2-1 ude mod CSKA Sofia i det første af to opgør i Europa League-kvalifikationen.

Brasilianeren Maurides Roque Junior havde ellers bragt de bulgarske vicemestre i front, men et rødt kort i det 41. minut gav CSKA Sofia svære arbejdsbetingelser i resten af opgøret.

En langskudsmissil af Denis Vavro og en scoring på straffespark af Kenan Kodro sørgede i anden halvleg for den danske sejr.

Returopgøret spilles i Parken torsdag i næste uge. Før det skal FCK dog koncentrere sig om et superligamøde med ærkerivalen Brøndby på søndag.

Paul på pletten

Meget skal gå galt for FC Midtjylland, hvis holdet ikke skal gå videre fra de to opgør mod The New Saints i samme Europa League-kvalifikation.

De forsvarende danske mestre vandt torsdag aften 2-0 på udebane og sikrede et særdeles godt udgangspunkt før returopgøret om en uge.

Med to mål blev angriberen Paul Onuachu den helt store helt for FC Midtjylland, der i playoffrunden møder taberen af opgøret i Champions League-kvalifikationen mellem svenske Malmö FF og ungarske Vidi FC.

Sikker Brøndby-sejr

Også Brøndby står med gode kort på hånden i Europa League-kvalifikation før returkampen mod Spartak Subotica.

De danske pokalvindere kunne tage hjem fra udekampen på det stemningsforladte stadion i Beograd med en 2-0-sejr.

Før pausen scorede midtbanespilleren Dominik Kaiser for første gang siden sommerskiftet til Brøndby, og kort inde i anden halvleg fordoblede Hany Mukhtar Brøndbys føring på et flot placeret skud.

Svær returopgave for FCN

Der var dog også et dansk nederlag denne torsdag aften.

I jagten på europæisk succes rejser FC Nordsjælland i næste uge til Serbien med et skidt udgangspunkt i tredje runde af Europa League-kvalifikationen.

De danske bronzevindere tabte det første opgør på hjemmebane mod Partizan fra Beograd med 1-2.

En reducering af nordmanden Mathias Rasmussen til kampens slutresultat 20 minutter før tid sørgede dog for, at FC Nordsjælland stadig kan gøre sig forhåbning om avancement til playoffrunden.

Der er returkamp på torsdag i Serbien. Her må FC Nordsjælland undvære Victor Nelsson, der torsdag bar anførerbindet, på grund af karantæne.

/Ritzau/

FacebookTwitter