Hollandske fans lavede ballade, inden en hektisk kamp endte uafgjort i Herning

Feyenoord og FC Midtjylland spillede 2-2 i Europa League.

Juninho udlignede kort før tid. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

FC Midtjylland spillede torsdag aften 2-2 mod hollandske Feyenoord efter et livligt opgør, der særligt vil blive husket for en dramatisk optakt.

Inden opgøret blev der pludselig mere fyldt end vanligt på græsset i Herning.

En flok hollandske tilskuere synes ikke, at de skulle tilbringe små to timer på midtjyske plastiksæder en råkold aften i oktober.

I stedet ville de over på den anden side af den afskærmning, der var sat op for at holde de to holds fans fra hinanden. Det fortæller DR Sportens fodboldkommentator Jens Ole Sørensen, der kommenterede opgøret i LIGA på P4.

- Lige pludselig blev stemningen meget fortættet. Jeg så en masse sortklædte mennesker løbe ned langs sidelinjen, inden de fik møvet sig op på den modsatte tribune. Der var massevis af sikkerhedsfolk efter, men der var også en masse uro, og der var også en masse håndgemæng, siger han.

Ro på før kampstart

Politiet kom, de værste ballademagere blev vist til den nærmeste udgang, og så fik bolden ellers lov at trille i den fine kulisse, der blev skabt af de folk, som fornuftigt blev siddende i tørvejr på deres plastiksæde.

For det regnede i Herning.

Først med vand fra himlen, og siden også med øl fra tribunen, da Feyenoords Sebastian Szymanski sparkede bolden fladt i nettet efter 22 minutter. I første omgang blev målet underkendt, men efter et hurtigt kig i videovognen måtte FC Midtjylland lægge bolden op i midtercirklen.

Så var humøret ellers nogenlunde hos hollænderne, og det blev kun bedre, da FC Midtjyllands Evander afsluttede nogle frustrerende timer i Herning med at bruge hænderne i feltet.

Orkun Kökcü sparkede fra kridtmærket, og ganske symptomatisk strøg kuglen nærmest gennem handskerne på målmand Jonas Lössl.

Jonas Lössl kigger ærgerligt mod himlen, efter bolden er gået i mål til 2-0. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Efter pausen fik FC Midtjylland ændret opgøret en smule med et par indskiftninger og en lidt anderledes taktik, der indledningsvis skabte lidt uro hos Feyenoords spillere.

Pione Sisto havde et par fikse træk i støvlerne, trak fri og sendte et indlæg på tværs, der lidt tilfældigt endte hos Gustav Isaksen, der med en halvskæv flugter fik hakket bolden i jorden, inden den hoppede i mål.

Herfra asede og masede FC Midtjylland for at komme tættere på endnu et mål. Pione Sisto ramte overliggeren direkte på frispark et kvarter før tid, men blev skiftet ud i sekunderne efter.

Taktstokken og tryllestøvet blev derfor givet videre til Evander, der på daværende tidspunkt havde gemt sig godt og grundigt efter den trælse oplevelse i slutningen af første halvleg.

Men den slags kan nærmest glemmes med en enkelt god aktion.

Og den fik de, folk i Herning.

Den ene brasilianer fandt den anden, da bolden efter 85 minutter forlod Evanders fod med eminent præcision, inden den ramte en spurtende Juninho tæt på mål.

Mål, lange ulvehyl og stor jubel i Herning.

En kedelig optakt i Herning blev på et splitsekund forvandlet til en glimrende slutning.

2-2, og alle hold er stadig på præcis samme antal point i FC Midtjyllands gruppe.

DR Sporten har været i kontakt med Midt- og Vestjyllands Politi, der klokken 22 oplyser, at to fodboldfans med tilknytning til den hollandske klub er blevet anholdt. Den ene for at løbe på banen, den anden for at bryde maskeringsforbuddet.