Jubeloptimistens hurtige guide: Sådan skaber FCK sensationen mod United

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul giver sit bud på, hvordan FCK måske kan overraske mod Manchester United.

Jonas Wind (til højre) jubler efter den ene af sine to scoringer i ottendedelsfinalen mod Istanbul Basaksehir. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Det er et hold i en helt anden liga, som FCK mandag aften skal forsøge at udfordre i kvartfinalen i Europa League.

Både bogstaveligt talt og i overført forstand.

For Premier League-mastodonten Manchester United er på alle måder et større foretagende end årets sølvvindere fra Superligaen. Det gælder sportsligt såvel som økonomisk.

Samtidig har "de røde djævle" for alvor fundet melodien under Ole Gunnar Solskjær efter corona-pausen. 12 kampe med kun et enkelt nederlag til følge er det blevet til for Solskjærs tropper.

Men hvad skal så lykkes, hvis FC København skal skabe sensationen og spille sig i semifinalen?

Andreas Kraul giver herunder et jubeloptimistisk bud på, hvad der kan tale for en sejr til "løverne"

1

Motivation

- Det er noget af det, Ståle har snakket om. Det kan godt blive en faktor, at FCK simpelthen vil det mere end United.

Paul Pogba (tv) og Bruno Fernandes (th) er bare to af Uniteds mange stjerner. (Foto: PETER POWELL © Scanpix)

- Fordi det her Europa League-slutspil ligger hvor det gør, efter sæsonerne er slut i de nationale ligaer med relativ kort tid til de nye sæsoner starter, og United kvalificerede sig til Champions League gennem Premier League, så er Europa League ikke en livline for United for at kvalificere sig til Champions League.

- Hvis ikke United havde kvalificeret sig til Champions League, så havde det økonomisk været fuldstændig essentielt for klubben, at vinde Europa League og få den Champions League-plads der er til vinderen af Europa League.

- Den kæmpe motivationsfaktor er der ikke. Men derfor er det jo stadig et trofæ og det er jo fodboldspillere, der gerne vil vinde noget. Men der er den lille detalje, at så fedt er det heller ikke, at være interneret i 36 grader i Köln på et hotel, hvor du ikke kan gå ud uden ansigtsmaske, når du ved, at det er dage, der går fra din ferie.

- Det er et halmstrå, men det er et reelt halmstrå.

2

Formstærk FCK-offensiv

- Der har været en lille opblomstring i FCK's offensiv, hvor man ellers har haft svært ved at se, hvor chancerne skulle komme fra, hvis ikke de kunne spille den op på Dame N'Doye.

- Det har været et tilbagevendende problem, men der har været noget på det seneste omkring sammenspillet mellem Jonas Wind, Rasmus Falk og Pep Biel. De tre har fundet hinanden lidt.

Jonas Wind (tv), Rasmus Falk (midten) og Andreas Bjelland. Det er, ifølge Andreas Kraul, de to førstnævnte, der skal gøre en forskel. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

- Det er ikke fordi, de tre sandsynligvis kommer til at lave hverken fem, otte eller ti chancer mod United, men man kan godt se dem sætte nogle angreb sammen. Eksempelvis det første mål FCK scorer mod Istanbul Basaksehir, det er et rigtig godt mål. Ført fra side til side, med det rigtige indlæg og den rigtige timing i det hele.

- Der har været nogle tegninger i spillet til, at, specielt med de tekniske spillere, de er ved at ramme hinanden lidt. Det kunne godt give nogle chancer og så handler det om, som Ståle Solbakken og Jonas Wind sagde, at de i sådan en kamp her, på de måske to-tre chancer de får, så skal de score på to af dem.

3

Fodbold er et uforudsigeligt spil

- Det har sådan set ikke så meget med FCK at gøre, men mere fodboldens grundessens, der siger, at alt kan ske.

- Det er en kliché, men det passer jo i fodbold. Når det er over 90 minutter, og der ikke er en returkamp, så kan der godt komme et eller andet tilfældigt, et tidligt rødt kort eller et uheldigt selvmål.

- Også fordi kampen er uden tilskuere, og der er den her lidt underlige sommerkamps-stemning. Der er heller ikke ret meget glæde omkring kampen, folk har masker og skal coronatestes. Der er en underlig stemning på stadion.

- I og med, at det er én enkelt kamp, og der er de specielle omstændigheder, så er det en fordel for FCK. Jo mere mærkelig, bizar og underlig kampen er i forhold til normalt, jo større en fordel synes jeg, det er for FCK.

Der er kampstart i Köln klokken 21.00. Kampen kan følges direkte i LIGA på P3.