Konflikt holder Arsenals Mkhitaryan væk fra EL-finale i Aserbajdsjan

Konflikt mellem Aserbajdsjan og Armenien får Arsenal til at holde Henrikh Mkhitaryan hjemme fra EL-finalen.

Det er bekymring for Mkhitaryans sikkerhed i Aserbajdsjans hovedstad, der ligger bag beslutningen.  (Foto: HANNAH MCKAY © Scanpix)

Arsenal har besluttet ikke at sende den armenske stjernespiller Henrikh Mkhitaryan med til Europa League-finalen i Baku mod Chelsea.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Det er bekymring for Mkhitaryans sikkerhed i Aserbajdsjans hovedstad, der ligger bag beslutningen.

Klubben forklarer, at den grundigt har undersøgt alle muligheder for, at Mkhitaryan kunne være en del af truppen, men efter at have diskuteret sagen med Mkhitaryan og hans familie, er parterne blevet enige om, at Mkhitaryan skal blive hjemme i London.

Arsenals Henrikh Mkhitaryan rejser ikke med sit hold til Europa League-finalen i Baku, Aserbajdsjan. (Foto: John Sibley © Scanpix)

Arsenal har bedt Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) om garanti for, at det ville være sikkert for Mkhitaryan at rejse til Baku, men klubben og spilleren er altså ikke sikre på, at det vil være sikkert for spilleren at rejse med.

Europa League-finalen spilles 29. maj i Baku, og der er et anspændt forhold mellem Aserbajdsjan og Armenien på grund af konflikten om den armenske enklave i Aserbajdsjan, Nagorno-Karabakh.

Mkhitaryan stod også tidligere i turneringen over i udekampen mod den aserbajdsjanske klub Qarabag.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter