Malmø-dansker: ’Måske får I øjnene op for mig’

Anders Christiansen ser frem til at møde et dansk hold, når FC Midtjylland venter i Europa League-kvalifikationen.

Malmøs Anders Christiansen glæder sig til at vise sig frem mod FC Midtjylland. (Foto: 50090 Johan Nilsson/TT © Scanpix)

Det nærmer sig en afgørelse i europæisk fodbold. Kvalifikationen til Europa League er inde i sin sidste fase, hvor playoff-runden er sidste hurdle inden det forjættede gruppespil. FC Midtjylland skal et smut til Malmø, hvor danske Anders Christiansen slår sine folder.

Den tidligere Lyngby- og FC Nordsjælland-profil ser frem til at møde en af sine gamle konkurrenter fra Superligaen igen, og ikke mindst glæder han sig til at vise den danske fodboldverden, hvad han render og laver på den anden side af Øresund.

- Jeg har glædet mig helt vildt til at spille mod et dansk hold. Det er længe siden. Jeg har spillet mod Midtjylland mange gange, både som ungdoms- og seniorspiller. Det ser jeg meget frem til, siger Anders Christiansen.

- Det gør ingen forskel for mig, at de er danskere. Det er tværtimod bare sjovt, at man kan vise sig frem mod et dansk hold. Der er ikke så mange danske journalister, der har forstand på svensk fodbold, så det er et statement at kunne vise frem, hvor stor Malmø er. Det håber jeg, at I får øjnene op for mig. Det er en fantastisk mulighed for mig, siger han.

Malmø mod FC Midtjylland ligner på papiret et tæt opgør, men bookmakerne har hjemmeholdet som svage favoritter i den første kamp i Sverige. Det har Anders Christiansen også.

- Der er størst pres på os, men jeg ser os ikke som store favoritter. Det er en jævn kamp, fifty-fifty, og det bliver svært. Når man vinder Superligaen, har man kvalitet, og det har Midtjylland også på deres spidskompetencer. De små detaljer kommer til at blive afgørende, siger han.

Malmø FF og FC Midtjylland spiller mod hinanden torsdag klokken 19.15. Kampen vises på TV3+. Der er returopgør i Herning om en uge.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk