Olsen: Dolberg og Cornelius er forskellen på Ajax og FCK

To af landets mest lovende skarprettere står i aften overfor hinanden, når FC København tager imod Ajax.

Kasper Dolberg og Andreas Cornelius repræsenterer to forskellige stilarter, når FC København hjemme møder Ajax i Europa League. (© Scanpix)

Når der i aften fløjtes op til ottendedelsfinale i Europa League i Telia Parken på Østerbro i København, står to af Danmarks mest lovende angribere overfor hinanden. To blonde bombere, der kan blive fremtidens makkerpar på det danske landshold.

Hjemmeholdets brølstærke Andreas Cornelius har ramt den form, der i 2013 sendte ham til den daværende Premier League-klub Cardiff City FC, der lagde i omegnen af 75 millioner kroner for den venstrebenede angriber.

Amagerkaneren har i denne sæson scoret 13 gange i 33 kampe og lagt op til yderligere fem mål. Angriberen er kommet stærkt tilbage, efter han i april 2015 brækkede sin venstre ankel efter en hård tackling af Silkeborgs Dennis Flinta.

Tidligere landstræner Morten Olsen var manden, der i sin tid gav Andreas Cornelius landsholdsdebut i en VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet tilbage i 2012 og den debut kom faktisk lidt bag på Olsen selv dengang.

- Jeg kan huske, jeg så ham i en U19-landskamp, og havde du spurgt mig der, om han ville komme på landsholdet to måneder senere, så ville jeg have sagt, at det kunne jeg overhovedet ikke se muligheden for, siger Morten Olsen, der i det hele taget er imponeret af FC København-spillerens læringskurve og indstilling.

- Det siger noget om, hvor hurtigt han har udviklet sig. Han er en fysisk stærk boksspiller, som også siden har forbedret sig teknisk.

Opsigtsvækkende Dolberg-teknik

Gæsterne fra Holland har formentlig den tidligere Silkeborg-spiller Kasper Dolberg med fra start.

Den 19-årige angriber er blevet sammenlignet med både Zlatan Ibrahimovic, Dennis Bergkamp og naturligvis også Preben Elkjær, som det nærmest hører sig til, når en angriber med dansk pas viser sig farlig foran kassen.

Dolberg har imponeret i sin gennembrudssæson for Ajax, hvor det i 37 optrædener er blevet til 14 mål og syv assist.

Den unge dansker har dog også fået kritik i hollandsk presse for nogle gange at forsvinde lidt ud af kampene, men selv her mener Morten Olsen at talentet skinner klart igennem.

- Selv på Dolbergs dårlige dage kan man se, at han har et touch på bolden, der får en til at sige ’hold da op’. Han har så den ustabilitet, som unge spiller nu engang har, så hvad man får på dagen kan være lidt usikkert. Men han har kvaliteterne, siger Morten Olsen, der i Kasper Dolberg ser nogle af de værdier, som aftenens modstander ofte taler om.

- Det lader til, han har en god mentalitet. En form for sund arrogance. Blandet sammen med noget jysk snusfornuft. Det taler godt for fremtiden, siger Morten Olsen, der i Cornelius og Dolberg nærmest ser personificeringer af de to stilarter, der i aften står overfor hinanden i Telia Parken.

- Deres kompetencer ligger langt fra hinanden, men de er på hver deres måde rigtig gode angrebsspillere. Cornelius står for den fysik og kraft, som også er en del af FC Københavns spil. Dolberg er ikke en fysisk spiller, men har touchet i forhold til Cornelius. Det er også den store forskel på de to hold og ikke bare på den position, som de her to unge spillere spiller, siger Morten Olsen.

Fine muligheder for FC København

Morten Olsen var i 1997-98-sæson træner for Ajax, hvor traditionsklubben vandt både Æresdivisionen og den hollandske pokalturnering. Kombineret med et langt fodboldliv i tjeneste for det danske landshold har Olsen en naturlig interesse i begge manskaber.

Den tidligere landstræner hælder dog en anelse til det danske mandskab, hvis han skal pege på en favorit.

- Jeg tror, FC Københavns muligheder er gode. Jeg vil endda sige, at de er favoritter. Ikke kæmpe favoritter, men FC København bliver et svært hold for Ajax at spille imod. FC København er godt organiserede og har jo også slået Ajax tidligere, så muligheden for dem er der bestemt, siger Morten Olsen, der mener, at Ajax spiller for spiller er et bedre teknisk hold.

- Ajax har nogle individualister, der på dagen kan blive afgørende, så det er to forskellige – jeg vil dog ikke sige vidt forskellige – måder at se spillet på, der mødes, hvilket også gør det mere interessant.

Morten Olsen og alle andre fodboldinteresserede kan se det spændende møde mellem Ajax og FC København klokken 19:00. Kampen vises på Kanal 5.

Facebook
Twitter