Overtidsdrøn fra Wass sikrer Valencia vigtig udesejr i Europa League

Daniel Wass sikrede Valencia sejren over Villarreal i Europa League. Arsenal og Chelsea vandt deres kampe.

Daniel Wass fejrer sin scoring i overtiden mod Villarreal. (Foto: jose jordan © Scanpix)

Den danske fodboldspiller Daniel Wass sendte Valencia på sejrskurs, da holdet torsdag mødte ligarivalerne fra Villarreal i den første af to kvartfinaler i Europa League.

Wass scorede til 2-1 i kampens overtid, hvorefter holdkammerat Gonçalo Guedes gjorde det til slutresultatet 3-1 med sit andet mål i kampen.

Dermed har Wass og Valencia et godt udgangspunkt inden returkampen på egen bane næste torsdag.

Den samlede vinder af de to kvartfinaler skal i semifinalen møde enten Arsenal eller Napoli. I den første kamp mellem de to hold tog englænderne en sejr på 2-0.

'AC' og Chelsea med godt udgangspunkt

For 11. gang i 11 Europa League-kampe for Chelsea i denne sæson var der fuld spilletid til danske Andreas Christensen i udekampen mod Slavia Prag, hvor Chelsea hentede et godt resultat.

I en lidet ophidsende kvartfinale i Prag sikrede en sen Marcos Alonso-scoring englænderne en 1-0-sejr. Dermed har London-klubben gode kort på hånden til returkampen på hjemmebane.

Godt midtvejs i halvlegen trak Chelseas Willian ind fra venstre side. Fra kanten af feltet tordnede han bolden på overliggeren.

Det var til gengæld også første halvlegs eneste reelle højdepunkt.

Med de danske briller på leverede Andreas Christensen en god kamp i Chelseas centrale forsvar trods en enkelt fejl, som ikke blev straffet.

Andreas Christensen spillede hele kampen for Chelsea. (Foto: Michal Cizek © Scanpix)

Hjemmeholdets bedste forsøg var et tørt hug fra Ibrahim Traore efter 68 minutter, som Kepa flot fik slået til hjørnespark. Der var også et glimt i forbindelse med en fejl af den spanske mål omkring ti minutter før tid.

Det lakkede mod enden uden mål. Men en flot aflevering fra Willian fandt Marcos Alonsos pandebrask i 86. minut, og så snuppede Chelsea alle tre point.

Den samlede vinder af kvartfinalen skal i semifinalen møde vinderen af opgøret mellem Benfica og Eintracht Frankfurt.

Meget tyder på, at det bliver førstnævnte, efter at det portugisiske stjernefrø João Félix leverede noget nær et onemanshow hjemme i Lissabon i første kamp.

Den 19-årige offensivspiller scorede tre mål og lagde op til et enkelt, da tyskerne med Frederik Rønnow på bænken blev sendt hjem med et nederlag på 2-4.

Frankfurt fik rødt kort allerede efter 20 minutter, i en situation hvor Benfica også fik straffespark.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter