Randers får rumænsk hjælp til at avancere i Europa, mens HB Køge taber på ny

Fem danske fodboldhold var i aktion torsdag i de europæiske turneringer. Få overblikket her.

Selvom Randers tabte, kan de juble over, at den også står på europæisk fodbold efter nytår. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Bolden har trillet i de europæiske fodboldturneringer torsdag aften, og der har været flere danske hold i aktion.

Både i Conference League, Europa League og Champions League.

Dyk ned i de danske holds præstationer i Europa:

Rumænsk julegave til Randers

Randers tabte, men de fik hjælp fra Rumænien til at gå videre. (Foto: Ed van de Pol © Ritzau Scanpix)

Randers FC er videre til Conference League-slutspillets playoffrunde. Torsdag tabte holdet 0-1 hos AZ Alkmaar, men slutter alligevel som nummer to i sin gruppe.

Samtidigt slog rumænske Cluj nemlig tjekkiske Jablonec med 2-0 på hjemmebane i gruppens anden kamp. Tjekkerne ville have passeret Randers med en sejr.

Randers sled og slæbte på et tomt stadion i Alkmaar, hvor hjemmeholdet havde klart flest chancer og scorede sejrsmålet efter 87 minutter.

Randers ryger som toer i gruppen videre til playoffrunden i Conference Leagues slutspil, hvor holdet er seedet. Her venter én af otte treere fra Europa Leagues gruppespil. Der er lodtrækning til playoffrunden mandag.

Kampene i Conference Leagues playoffrunde spilles 17. og 24. februar. Randers starter som seedet på udebane og spiller anden kamp på hjemmebane.

HB Køge taber igen

Kyra Carusa bragte HB Køge foran, men Hoffenheim kom tilbage og vandt kampen. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

De danske fodboldmestre fra HB Køge er fortsat uden point i kvindernes Champions League.

Torsdag aften tabte de nemlig med 2-1 til tyske Hoffenheim på hjemmebane.

Opgøret begyndte ellers glimrende for HB Køge, da anfører Kyra Carusa løb dybt efter otte minutter og sikkert satte bolden i mål.

Men på to straffesparksmål af Nicole Billa fik tyskerne vendt opgøret før pausen.

HB Køge ligger derfor stadig sidst i deres Champions League-gruppe. Hoffenheim ligger nummer tre i gruppen med seks point.

De to øvrige hold i gruppen er FC Barcelona og Arsenal.

Brøndby ryger ud

Brøndby tabte sit sidste gruppespils-opgør i Europa League til Sparta Prag torsdag aften. (Foto: David W Cerny © Ritzau Scanpix)

Brøndby var allerede inden torsdagens opgør afklaret med, at det ikke ville blive til videre deltagelse i Europa League, idet afstanden op til andenpladsen var for stor.

Men 0-2-nederlaget på udebane til Sparta Prag betyder også, at det heller ikke bliver til en billet til Conference Leagues slutfase efter nytår. En plads, som Sparta Prag nu tager sig af.

Dávid Hancko og Adam Hložek scorede hjemmeholdets to mål.

Dermed slutter Brøndby sidst i holdets svære gruppe. Det blev til i alt to point for seks kampe. Pointene faldt i hjemmekampene mod netop Prag og Rangers.

FC Midtjylland lider Europa League-exit

Bo Henriksen kunne se sit mandskab dominere, men ikke få scoret. (Foto: Alex Nicodim © Ritzau Scanpix)

FC Midtjylland kunne med en sejr i den sidste gruppekamp sikre sig videre deltagelse ved dette års Europa League.

Den mulighed blev bare ikke udnyttet, da holdet skuffede og spillede 0-0 med den bulgarske bundprop Ludogorets, der absolut intet havde at spille for.

Resultatet betyder, at midtjyderne ender som treer i gruppen og er dermed ude af Europa League. Holdet får dog chancen i Conference Leagues slutspil i det nye år.

FCM havde taget førstepladsen i Europa League-gruppen, hvis holdet havde vundet over Ludogorets. I gruppens anden kamp spillede Braga og Røde Stjerne nemlig 1-1.

FCK slutter gruppespillet af med endnu en sejr

Jonas Wind scorede kampens første mål. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

FC København sluttede sin europæiske efterårskampagne af med endnu en sejr i Conference League.

Det blev torsdag til en 2-0-sejr hjemme over slovakiske Slovan Bratislava. Angriberne Jonas Wind og Rasmus Højlund scorede målene.

Allerede inden kampen var FCK sikker på at ende på førstepladsen i gruppen og gå videre til næste års ottendedelsfinaler i turneringen.

Med fem sejre og et enkelt nederlag i gruppespillet har det været en succesrig efterårssæson for FCK i Europa. FCK slutter med 15 af 18 mulige point på førstepladsen i gruppen.

/ritzau/