Sidste stop inden gruppespillet: SønderjyskE og FCK's potentielle modstandere fundet

Der er fredag trukket lod til playoffrunden i Europa League-kvalifikationen.

Der er fredag trukket lod til playoffrunden i Europa League-kvalifikationen. (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall/TT © Scanpix)

FC København kommer til at møde enten kroatiske HNK Rijeka eller ukrainske Kolos Kovalivka i den afgørende playoffrunde om en billet til Europa Leagues gruppespil 1. oktober, hvis københavnerne når så langt.

Da den europæiske kalender i denne sæson er sammenpresset på grund af coronapandemien, spilles der kun et enkelt opgør i playoffrunden. Her får københavnerne fordel af hjemmebane.

Så heldig var Sønderjyske ikke.

For pokalvinderens vedkommende byder en potentiel playoffrunde på en udekamp. Enten går turen til Israel for at møde Hapoel Beer Sheva, eller også går turen til Skotland for at møde Motherwell.

FCK spillede sig videre fra Europa Leagues anden runde torsdag, da københavnerne vandt over IFK Göteborg. (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall/TT © Scanpix)

Kræver sejr på torsdag

De to danske mandskaber skal dog først vinde på torsdag i tredje kvalifikationsrunde for overhovedet at komme i playoffrunden, og her er der også hjemmebanefordel til FCK, mens Sønderjyske spiller på fremmed græs.

Her skal FC København møde polske Piast Gliwice i Parken, mens Sønderjyske skal en tur til Tjekkiet for at møde Viktoria Plzen.

Danmark har to øvrige deltagere i europæisk fodbold i denne sæson. FC Midtjylland skal spille to kampe mod Slavia Prag om en plads i Champions Leagues gruppespil.

AGF har til gengæld udspillet sin europæiske rolle med torsdagens 0-3-nederlag til slovenske NS Mura.

/ritzau/