Solbakken før storkamp: Atletico er et meget specielt tophold

FC København-manageren har stor respekt for Atletico Madrids defensiv, hvor ingen spillere har lov til at slappe af og gå deres egen vej - heller ikke stjernerne.

Ståle Solbakken lovrpiser Ateltico Madrids måde at forsvare sig på. (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

Torsdag aften kommer FC København på årets største opgave, når det spanske storhold fra Atletico Madrid kommer forbi Parken i den første kamp i 16-delsfinalerne i Europa League.

Spanierne er kendt for deres enorme styrke i defensiven, og i denne sæson har Diego Simeones mandskab da også imponeret stort i den spanske liga med blot ni indkasserede mål i 23 ligakampe.

FCK’s manager Ståle Solbakken, der selv er en beundrer af en fast, defensiv organisation, lovpriser da også Simeone og Atletico for deres noget specielle vej til toppen af europæisk fodbold.

- Det er et meget hårdtarbejdende hold. Det er meget sjældent, at du ser et hold, som er i toppen af europæisk fodbold år efter år, hvor alle 11 spillere på banen arbejder lige hårdt.

- På alle andre tophold finder du altid en eller to spillere, der har større frihed i forhold til de defensive pligter. Men hos Atletico arbejder alle 11 spillere 100 procent i defensiven. Og det er nok lidt deres hemmelighed. Selvfølgelig har de en god træner og gode spillere – men der er ingen af spillerne, der har den frihed, hvor de kan hvile lidt i løbet af en kamp, når modstanderne har bolden, siger Ståle Solbakken.

Derfor ved nordmanden da også, at det bliver en vanskelig opgave at slå Atletico ud over to kampe. Men Solbakken har ikke givet op på forhånd.

- Det er ikke mange chancer, vi får mod Atletico. Vi skal være skarpe. Men vi kan ikke gå rundt og tænke på, at de aldrig indkasserer et mål. Jeg har set mange kampe med dem, og selvfølgelig kan man score mod dem.

- Men det bliver svært, og de er i mine øje sammen med Napoli favoritter til at vinde hele turneringen. Vores målsætning for kampen i morgen må være, at denne dyst stadig lever inden returkampen, siger han.

Kampen med FC København og Atletico Madrid spilles torsdag klokken 21:05.

Facebook
Twitter