Sportsugen: Uniteds djævle spidder Midtjyllands ulve

FC Midtjylland slipper ikke godt fra mødet med Manchester United på torsdag, spår et enigt panel i DR Sportens podcast Sportsugen.

Wayne Rooney og Manchester United gæster FC Midtjylland på torsdag i Herning. (Foto: Nigel Roddis © Scanpix)

- Jeg håber med mit danske hjerte, at de gør en god figur, men jeg tror desværre, de får en røvfuld, siger fodboldlandsholdsspiller Theresa Nielsen om FC Midtjylland forud for torsdagens 1/16-finale i Europa League hjemme mod Manchester United.

Og forsvarsspilleren fra Brøndby bakkes op af DR Sportens kommentatorer Andreas Kraul og Jens Jacob Juulsager, der udgør resten af panelet i denne uges udgave af DR Sportens podcast, Sportsugen, som ligger klar til fri download via dr.dk/podcast, iTunes eller blot kan høres ved at trykke her.

Næsten umuligt - Det er næsten umuligt, siger Andreas Kraul med henvisning til, at FC Midtjylland lige er kommet tilbage fra vinterpause, mens Manchester United uge efter uge spiller kampe på højt niveau i Premier League.

- Du bliver nødt til at have nogle kampe på tilnærmelsesvis lige så højt niveau, for at du kan være der. Det er jo ikke Horsens, de skal møde. Det er Manchester United, og selvom de ikke har haft en god sæson, så er det stadig et Premier League-hold fra den bedre halvdel. Det bliver virkelig vanskeligt, tilføjer Andreas Kraul.

Presset United-manager Manchester United ligger på en aktuel femteplads i Premier League og tabte i weekenden 1-2 ude til Sunderland.

Det gør ikke sagen lettere for FC Midtjylland. Tværtimod, lyder det fra Kraul.

- Hvis de havde ligget nummer 1 i Premier League, så kunne Louis van Gaal have stillet med reserverne. Men nu handler det om at komme i Champions League i næste sæson, og vinderen af Europa League får en plads i Champions League og lige nu ser det ud til at være Uniteds bedste mulighed for at komme i det selskab næste år, siger han.

Vært Jacob Panum sammen med denne uges panel bestående af Jens Jacob Juulsager, Theresa Nielsen og Andreas Kraul. (© DR Sporten)

- En anden faktor i forhold til det første opgør i Herning er, at United har 14 dages kamppause fra Premier League i den periode og det kunne måske være en fidus for Louis van Gaal at satse på at afgøre det i den første kamp, siger Jens Jacob Juulsager og fortsætter:

- For når de mødes igen på torsdag i næste uge på Old Trafford, så har han altså kun tre dage frem til et meget svært møde med Arsenal i Premier League. Så han vil formentlig sætte alt ind på at afgøre det i det første møde, så han kan spare på nogle af profilerne i returkampen.

- Ja, også fordi han er mega presset. Hvis Manchester United skulle tabe i Herning, så vil det gøre de her uger til helvede på jord for Louis van Gaal. Det vil være så meget nemmere for ham at møde ind på træningsanlægget, hvis de har vundet fx 2-0 i Herning, istemmer Andreas Kraul.

Champions League-bolden ruller igen Foruden FC Midtjyllands møde med Manchester United taler panelet blandt andet også om ugens 1/8-finaler i Champions League.

Tirsdag tager Paris Saint-Germain imod Chelsea, mens Benfica får besøg af Zenit Skt. Petersborg. Onsdag er der et muligt danskeropgør, når Gent og Lasse Nielsen møder Wolfsburg med Nicklas Bendtner i truppen - samtidig får Roma besøg af Real Madrid.

Der bliver også plads til at tale lidt om verdens ældste fodboldturnering FA Cup, hold-EM i badminton i Rusland hvor Danmark er guldfavorit og de danske holds muligheder i håndboldens Champions League.

Sportsugen er din nye podcast, som klæder dig på til ugens største begivenheder. (© DR Sporten)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk