VIDEO Brøndbys hævnmotiv er 26 år gammelt

Club Brugge-spilleren Kenneth Brylle sendte i 1988 Brøndby ud af Europa, da han overlistede Peter Schmeichel på Vestegnen.

Det handler først og fremmest om at få et godt resultat med hjem til Vestegnen, når Brøndby i aften render på banen i kvalifikationskampen til Europa League mod belgiske Club Brugge. Der er dog også et lille hævnmotiv, da belgierne tilbage i 1988 sendte de blågule ud af Europa Cuppen for mesterhold.

Brøndby spillede dengang også det første af de to opgør i Belgien, hvor det blev til et 0-1-nederlag på en scoring i kampens afslutning. Dermed skulle Brøndby frem og score i returopgøret, der blev spillet i Københavns Idrætspark den 5. oktober.

Stemningen var god på lægterne i Idrætsparken. Det fik en dansker i belgiske klæder spoleret. (© DR)

Helt planmæssigt bragte Torben Frank Brøndby foran, da angriberen efter 35 minutter iskoldt udnyttede en chance i feltet, efter Bent 'Turbo' Christensen fik forlænget en aflevering fra Bjarne Jensen. Dermed var der bragt balance i regnskabet og Brøndby behøvede blot en enkelt scoring for at gå videre.

Den kom efter 10 minutter efter pausen, hvor Kim Vilfort blev spillet fri i højre side af feltet. Klublegenden spillede bolden til bagerste stang til 'Turbo', der let kunne prikke bolden i det tomme mål.

Onde tunger vil hævde, at Vilforts aflevering muligvis mere havde karakter af et forsøg på mål end en assist til Bent Christensen, men uanset hvad, så fejrede Christensen scoringen med en både herlig og mærkværdig dans.

Stemningen var god på lægterne i Idrætsparken. Det fik en dansker i belgiske klæder spoleret. (© DR)

Så skulle den ellers bare trilles hjem, men Club Brugges danske angriber Kenneth Brylle spolerede det hele, da han med et lille kvarter tilbage af kampen dukkede op ved forreste stolpe og prikkede bolden ind bag en sagesløs Peter Schmeichel i Brøndby-målet. Ebbe Skovdahls mandskab var dermed ekspederet ud allerede efter første runde.

Hvor meget hævnmotivet fylder for det Brøndbyhold, der løber på banen i aften, kan nok diskuteres, da det stort set kun er anfører Thomas Kahlenberg, der er gammel nok til at huske kampen (en god del af spillerne er sågar født efter Brylles scoring i Idrætsparken), men for klubben vil det nok lune at få sagt tak for sidst.

Se eller gense målene fra Frank, Christensen og Brylle i playeren øverst.

Facebook
Twitter